Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Noul rol al managerilor CIO: cresterea afacerilor si inovatia

06 Decembrie 2014



Un studiu IDC comandat de Oracle si Intel arata ca managerii CIO, profitand de cele mai recente evolutii IT si de pozitia lor unica in companii, se pot transforma din furnizori de suport in agenti strategici, generatori de venituri. Dupa recenta incetinire economica globala, companiile au inceput sa controleze mai strict costurile, eliminand proiectele care nu sunt conectate direct la profituri.


Companiile din Europa Centrala si de Est pun acum un accent mai mare pe optimizarea mediului IT. Simultan cu ritmul accelerat de dezvoltare a tehnologiei, acest lucru declanseaza o schimbare fundamentala in rolul managerilor CIO, de la furnizor de suport la cel sursa de inovare si crestere a afacerii.


Pentru a examina acest fenomen in detaliu, IDC a realizat 200 de interviuri utilizand intrebari structurate si deschise cu CIO si CEO din 180 de intreprinderi mari din Europa Centrala si de Est. Sondajul rezultat a avut ca scop analizarea strategiilor IT actuale si metodele utilizate de catre CIO pentru a aborda nevoia de optimizare a infrastructurii IT, sprijinind, in acelasi timp, nevoile strategice de afaceri ale organizatiilor lor.
Rezultatele arata ca bugetele sunt inca stricte iar imbunatatirile standard graduale ale infrastructurii vechi sunt in continuare o norma, insa CIO doresc o transformare mai cuprinzatoare, la nivel de intreprindere in ceea ce priveste mediul lor IT. Studiul a constatat ca optimizarea proceselor de business, reducerea costurilor si imbunatatirea calitatii se numara printre prioritatile strategice de top din regiune pentru anul care vine. De asemenea, s-a constatat ca CIO sunt dornici sa adopte noi infrastructuri IT care sa faca fata mai bine provocarilor moderne. Acest lucru poate fi realizat prin implementarea celor mai noi evolutii IT - cum ar fi cloud-ul, aplicatiile mobile, Big Data, platformele de baze de date moderne capabile sa faca fata la explozia de date care va veni.


Managerii CIO din Europa Centrala si de Est pot sprijini mai bine obiectivele strategice ale organizatiilor, prin adoptarea unui rol mai activ in dezvoltarea de noi servicii pentru utilizatorii finali.
Adoptarea la scara larga a retelelor sociale si dispozitivele inteligente conectate pun presiune asupra CIO sa faca tranzitia la noile infrastructuri IT care sa poata face fata mai bine volumului, frecventei si varietatii de date pe care le gestioneaza. Aproximativ 38% dintre intreprinderile din regiune investesc in business intelligence si business analytics pentru a identifica mai usor oportunitatile de imbunatatire a business-ului si procesului.
Aproximativ 30% din CIO spun ca investitiile in mobilitate sunt o prioritate. Serviciul cloud este deja vazut ca un factor-cheie pentru competitivitatea intreprinderilor, prin facilitarea dezvoltarii rapide si implementarea aplicatiilor.
Companiile intervievate se indreapta spre serviciul cloud: aproximativ 32% dintre acestea folosesc deja un mediu cloud privat sau hibrid, iar 16% folosesc infrastructura cloud publica si/sau aplicatii.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite