Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Raport Grayling AcTrend: aproape o treime dintre actele legislative din ECE au fost adoptate in Romania

06 Decembrie 2014



891 de legi au fost aprobate in sase state din Europa Centrala si de Est (ECE) intre 1 august 2013 si 1 august 2014, cel mai activ stat fiind Romania, cu 257 de legi aprobate, urmata de Polonia (178) si Ungaria (153).


Romania se afla pe primul loc si in ceea ce priveste adoptarea actelor legislative prin procedura extraordinara, 62% dintre cele 257 de legi fiind adoptate prin Ordonante de Urgenta ale Guvernului. In comparatie, gradul de utilizare a acestei proceduri in celelalte state din ECE este de cel mult 11%. Raportul subliniaza ca, desi utilizarea OUG-urilor asigura implementarea rapida a unor noi reglementari, lipsa unor consultari adecvate poate afecta calitatea procesului decizional.


Raportul Grayling AcTrend, elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group pe baza datelor oficiale de la institutiile relevante, a analizat legile aprobate in sase tari ECE – Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia – intre 1 august 2013 si 1 august 2014. Raportul ofera o imagine de ansamblu asupra mediului politic si activitatii guvernelor din regiune.


43% dintre actele legislative aprobate (386 din 891) au avut un impact direct asupra activitatii companiilor. Cele mai multe dintre acestea au vizat mediul de afaceri in general (31%), sectorul serviciilor financiare (24%) si sectorul serviciilor (14%), se arata in prima editie a Raportului Grayling AcTrend. Impactul asupra sectorului IT&C, industriei si sectorului medical a fost cel mai redus, in intreaga regiune.


Cu toate ca guvernele din regiune au introdus 79% dintre legi in sectorul comercial, proiectele inaintate de parlamentari au si ele o pondere semnificativa, de aproximativ 19%.


Raportul Grayling AcTrend a fost elaborat de Grayling CEE Public Affairs Practice Group si analizeaza legile aprobate in sase tari ECE (Bulgaria, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania si Slovacia) intre 1 august 2013 si 1 august 2014. Pentru cercetare, echipa Grayling a utilizat date publice (in mare parte, paginile de internet ale Parlamentelor locale), raportul acoperind doar actele parlamentare. In ceea ce priveste acoperirea mass media, echipa Grayling nu a efectuat o analiza cantitativa a acoperirii generate de fiecare act legislativ; daca cele mai respectate si/sau citite publicatii au publicat un articol referitor la un astfel de act legislativ, acesta a fost catalogat ca fiind un act care a generat o acoperire mass media „semnificativa”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miha
cautam operatori online fara experienta din toata tara, ai nevoie doar de un calculator conectat la internet! Oferim maxima seriozitate, contract legal, incepand rapid o activitate noua , usoara serioasa si profitabila. Mai multe informatii pe miha_michelle2002@yahoo.comt cu textul”info”
07 Decembrie 2014, 02:40:05