Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Mobile >> Stiri si comunicate

Ericsson Mobility Report: 90% din populatia lumii va avea un telefon mobil pana in 2020

09 Decembrie 2014



Noua editie a raportului Ericsson Mobility Report arata proliferarea rapida a tehnologiei mobile: 90% din populatia lumii cu varsta de peste 6 ani va avea un telefon mobil pana in 2020. Mai mult decat atat, in acelasi interval de timp, numarul de abonamente asociate smartphone-urilor va depasi cifra de 6,1 miliarde. Cea mai mare crestere a numarului de abonamente noi s-a inregistrat in India si China, cu 18 si respectiv 12 milioane de abonamente nou adaugate doar in trimestrul al treilea al anului curent.


Cresterea in popularitate a smartphone-urilor continua. Astfel, 65-70% din telefoanele vandute in al treilea trimestru al anului 2014 au fost smartphone-uri, in crestere fata de procentul de 55% inregistrat in acelasi trimestru al anului 2013.


In ciuda vanzarilor mai mari, care vor conduce la un total estimat de 800 de milioane de abonamente noi asociate smartphone-urilor pana la finalul anului, raportul Ericsson subliniaza potentialul inca mare de crestere al segmentului. In acest moment, smartphone-urile reprezinta doar 37% din abonamentele de telefonie mobila, ceea ce inseamna ca multi utilizatori nu au facut inca trecerea catre aceste dispozitive mobile cu functionalitati sporite si acces mai bun la Internet.

Raportul preconizeaza un ritm accelerat de adoptie al smartphone-urilor in anii care urmeaza, pe masura ce numarul de abonamente asociate smartphone-urilor va creste de la 2,7 miliarde la 6,1 miliarde in 2020.


Continutul video continua sa domine retelele mobile: in retelele 4G, el reprezinta, in acest moment, 45-55% din traficul mobil. Cresterea popularitatii sale vine din utilizarea in mai mare masura a streaming-urilor video si a imbunatatirii experientei de video mobil.
Video este inclus tot mai des in alte aplicatii online, precum aplicatiile de stiri sau publicitate, dar si pe platformele de social media. In acelasi timp, cresterea utilizarii streaming-ului video este sustinuta si de continutul si serviciile OTT (over-the-top), precum cele oferite de YouTube.


Dispozitivele folosite pentru vizionarea filmuletelor video se schimba si ele. Multe dintre ele au ecrane mari, facand posibila o mai buna calitate a imaginilor, ceea ce a facut ca acest tip de continut sa fie consumat de pe toate tipurile de dispozitivele si in cantitati tot mai mari, atat de acasa, cat si atunci cand oamenii se afla in miscare.
In viitor, Ericsson estimeaza ca traficul video mobil va creste de 10 ori pana in 2020, ajungand sa reprezinte aproximativ 55% din traficul mobil de date in 2020.


Pana in 2020, vor fi lansate comercial primele retele 5G si se estimeaza ca aceasta tehnologie va avea o rata de adoptie mai rapida decat 4G/ LTE, asa cum si 4G a fost mai rapid exploatata decat 3G. Diferenta in acest caz este ca, pe langa tehnologiile radio noi, 5G va include si versiuni modificate, avansate ale modalitatilor existente de acces radio (preucm 3G si 4G), cloud si tehnologii core pentru a face fata multitudinii de moduri in care poate fi utilizata tehnologia mobila. Cresterea 5G va avea la baza o varietate de moduri noi de utilizare, in special in zona comunicatiilor machine-to-machine.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite