Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Schneider Electric face parte din consortiul care va construi cel mai mare proiect solar din Europa

09 Decembrie 2014



Schneider Electric face parte, alaturi de companiile Eiffage si Krinner, din consortiul care a castigat contractul pentru construirea unei ferme solare si a unei substatii de extra-inalta tensiune in Cestas, in apropiere de Bordeaux, Franta. Cele doua unitati formeaza cel mai mare proiect de energie fotovoltaica din Europa, a carui valoare se ridica la 285 de milioane de euro.


In cadrul contractului, consortiul va asigura nu doar proiectarea si construirea celor doua unitati, ci si operarea si intretinerea lor. Schneider Electric, avand o expertiza semnificativa in energia solara, va oferi o solutie completa pentru managementul, controlul si monitorizarea energiei produse in aceasta unitate. Solutia va acoperi intregul lant de conversie electrica, asigurand managementul energiei de la panourile solare la reteaua de inalta tensiune. De asemenea, Schneider Electric va furniza serviciile aferente acestei solutii complete, oferind o garantie de 20 de ani in cazul echipamentelor.


Compania Eiffage Group va realiza studii de inginerie prin subsidiara Clemessy RMT, in timp ce Eiffage Travaux Publics va efectua lucrarile de terasamente, iar interconectarea va fi asigurata de Eiffage Energia. De asemenea, Krinner GmbH va fi responsabila de realizarea fundatiilor si a structurilor de montaj pentru panourile fotovoltaice.

Proiectul este dezvoltat de Neoen, unul dintre cei mai mari jucatori din piata energiei regenerabile din Franta, si va avea o capacitate totala de 300 MWp. Ferma va fi conectata direct la reteaua electrica de foarte inalta tensiune si va fi functionala din octombrie 2015. Aceasta va genera peste 350 GWh pe an, suficient pentru a furniza necesarul zilnic de consum de energie pentru intreaga populatie din Bordeaux.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite