Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

NVIDIA lanseaza GRID, propriul serviciu de streaming la cerere

09 Decembrie 2014



NVIDIA a anuntat lansarea GRID, un serviciu de streaming de gaming la cerere. Utilizatorii de dispozitive SHIELD se vor putea bucura de serviciul GRID in mod gratuit pe tabletele si consolele lor pana la data de 30 iunie 2015.


Noul serviciu reprezinta rezultatul eforturilor si investitiilor NVIDIA din ultimii 10 ani pentru dezvoltarea unei tehnologii de streaming care sa ofere pe toate dispozitivele SHIELD rezultate care sa se ridice la nivelul grafic oferit de GeForce GTX.

Cea mai mare dificultate a reprezentat-o construirea unui sistem de gaming in cloud la care sa aiba acces toti utilizatori SHIELD in doar cateva milisecunde. Tehnologiile din spatele GRID permit obtinerea unor latente extrem de mici, atat cand vine vorba de control, cat si la capitolul grafica. In plus, virtualizarea sistemului permite ca multiple jocuri sa poata folosi simultan supercomputer-ul GeForce aflat in cloud.


O alta provocare cu care s-a confruntat NVIDIA a reprezentat-o integrarea a mii de GPU-uri GRID in centre de date situate in toata lumea. Eforturile s-au concretizat in echiparea sistemului cloud cu o putere de calcul grafic de 20 de petaflopi. Aceasta performanta echivaleaza cu cea a celui mai avansat supercomputer din SUA.

Serviciul GRID va include o serie de jocuri precum Batman: Arkham City, Borderlands 2, Brutal Legend sau Psychonauts. In momentul lansarii, serviciul va oferi in total 20 de jocuri AAA, a caror valoare totala depaseste 400 de dolari. Catalogul de continut va fi extins saptamanal.

Aplicatia SHIELD Hub se poate descarca din magazinul virtual Google Play.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite