Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

IBM a lansat IBM Global Entrepreneur Program pentru companiile de tip start-up

09 Decembrie 2014



IBM a anuntat lansarea IBM Global Entrepreneur Program pentru companiile de tip start-up in domeniul cloud, care va ajuta noile companii si antreprenorii sa valorifice capacitatea platformei IBM Cloud, precum si conectarea si incorporarea lor in vasta retea globala a IBM de companii, consultanti, Centre de Inovatie dar si dezvoltarea rapida de inovatii, scalabilitate si accelerarea dezvoltarii.


Conform celor peste 300 de investitori din toata lumea, fonduri de capital si investitori cu capital privat, acestia au investit masiv in companii care dezvolta tehnologii, in special in domeniul cloud si mobile (sursa:2014 Global Venture Capital Confidence Survey). In timp ce aceste domenii continua sa fie foarte cautate, IBM s-a angajat sa ofere companiilor de tip start-up instrumentele necesare pentru a dezvolta si a valorifica noua generatie de aplicatii pentru mediul cloud.


Prin intermediul programului global, start-upurile calificate vor primi pana la 120.000 de dolari sub forma de credite pe care sa le utilizeze in cadrul platformei IBM Cloud, oferindu-le instant infrastructura necesara pentru a-si lansa rapid afacerile si pentru a concentra resursele pe partea de scriere de cod, dezvoltare, scalare si implementarea inovatiilor pe piata. Programul va oferi deasemenea start-upurilor conexiuni importante si in profunzime la baza de date cu clienti IBM, multi dintre acestia urmarind constant comunitatea de start-upuri pentru a identifica noi abordari care sa raspunda provocarilor din industrie.


Antreprenorilor li se va oferi acces la intregul portofoliu IBM Cloud dezvoltat pe infrastructura cloud de la SoftLayer, o companie din cadrul IBM. Acest portofoliu include solutia Bluemix, platforma IBM cloud destinata dezvoltarii de aplicatii cu peste 75 de porniri si servicii, toate acestea sprijinind start-upurile sa prelucreze, sa inregistreze si sa profite de volumele tot mai mari de Big Data disponibile pe retelele mobile si de socializare, pe dispozitivele IoT (Internet of Things) si multe altele. Solutia Bluemix include o gama larga de servicii care permit dezvoltarea de aplicatii inovative pentru mediul cloud, incluzand:
- Integrarea cu Twitter pentru inregistrarea perspectivelor globale de date sociale cu ajutorul solutiilor de analytics;
- Instrumentele de transfer rapid de date de la Aspera;
- Servicii de monitorizare a performantei si a starii de functionare a aplicatiilor;
- Solutiile flexibile si de inalta performanta de tip Database-as-a-Service (DBaaS) oferite de Cloudant.

Prin intermediul evenimentelor, Congreselor Organizatiilor Industriale (CIO - Congress of Industrial Organizations) si intalniri ale antreprenorilor, IBM va oferi noilor companii tehnologice expunerea, conexiunile si parteneriatele care sunt vitale in stadiile de inceput ale dezvoltarii unei companii. Pe masura ce sunt dezvoltate si dimensionate produsele, antreprenorii vor beneficia, deasemenea, de suport tehnic si consultanta prin intermediul retelei globale IBM care cuprinde peste 40 de Centre de Inovare, un nou spatiu pe incubare situat in Silicon Alley din New York City si Garajul Bluemix aflat in centrul de dezvoltare a start-upurilor din San Francisco, toate acestea organizand la randul lor evenimente locale ale comunitatii pasionate de tehnologie si diverse alte intalniri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite