Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Sesiune de informare IGPR si BSA pentru mediul de business

02 Ianuarie 2015



130 de reprezentanti ai mediului de afaceri – antreprenori, administratori de companii, directori de departamente IT si financiar - au participat la prima conferinta de informare directa privind managementul corect si eficient al resurselor tehnologice moderne, sub conceptul „Protejeaza-ti compania si informatiile personale!”, organizata de Inspectoratul General al Politiei Romane (IGPR) si BSA | The Software Alliance (BSA).


Conferinta a fost realizata in cadrul campaniei „Dezvolta-ti afacerea in siguranta! Foloseste software cu licenta!”, derulata de IGPR si BSA, cu scopul de a dezbate cateva subiecte esentiale pentru mediul business: avantajul folosirii tehnologiei moderne (Cloud), riscurile legale, de securitate si de imagine la care sunt expuse companiile care nu folosesc software adecvat, instrumente si resurse pentru dezvoltarea afacerii in siguranta.


Desfasurarea conferintei de informare are in vedere o serie de date care semnaleaza lipsa de informare a mediului de business cu privire la folosirea corecta a resurselor tehnologice si financiare, dar si date legate de criminalitatea informatica si impactul acesteia:
- peste 75% dintre organizatii s-au confruntat, in ultimii doi, ani cu incidente de securitate informatica;
- angajatii pot fi o vulnerabilitate din punctul de vedere al securitatii si legalitatii utilizarii software-ului;
- 531 de milioane de euro (fonduri europene) sunt disponibile pentru IT, in Romania, prin programul POC (Programul Operational Competitivitate), in perioada 2014-2020; in luna noiembrie a acestui an, existau 44.000 de proiecte inscrise pentru fonduri europene, 14.701 fiind semnate;


Una dintre cele mai frecvente linii de cerere de fonduri este cea de achizitie de echipament software – ERP, CRM, sau pentru dezvoltarea platformei de e-commerce; de multe ori aceste proiecte esueaza pentru ca nu exista un consultant avizat.


In primele 10 luni ale acestui an, au fost derulate aproximativ 500 de actiuni de combatere a criminalitatii in domeniul dreptului de autor si al drepturilor conexe care s-au concretizat in descoperirea a 265 de infractiuni la regimul produselor software (art. 139 ind. 9 din Legea nr. 8/1996), indisponibilizarea a peste 4.000 de sisteme informatice si suporturi de stocare. Valoarea despagubirilor solicitate de titularii de drepturi este de peste 1.050.000 EURO.

Sesiune de informare IGPR si BSA pentru mediul de business



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite