Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

MasterCard lanseaza un nou laborator de inovatie in Africa de Est

02 Ianuarie 2015



MasterCard a anuntat lansarea laboratoarelor pentru incluziune financiara MasterCard, o noua initiativa menita sa influenteze peste 100 de milioane de oameni in intreaga lume, prin dezvoltarea de instrumente financiare practice si rentabile, care sa extinda accesul si sa contribuie la un viitor mai stabil pe termen lung.


In Africa de Est, milioane de oameni care traiesc la limita saraciei fac mari eforturi financiare pentru a plati taxele scolare sau tratamentele medicale ale copiilor lor, cand au loc evenimente neprevazute. Prinsi intr-o economie bazata pe cash, acestor oameni le lipsesc serviciile financiare care sa ii protejeze impotriva riscurilor, sa ii ajute sa investeasca in propriul viitor si sa isi construiasca vieti mai bune.


Printr-o subventie de 11 milioane de dolari pentru o perioada de trei ani acordata de Fundatia Bill & Melinda Gates, laboratorul va genera idei noi impreuna cu antreprenorii locali, guvernele si alte parti interesate din Africa de Est si va accelera trecerea de la concepte la realitate.


Fundatia Gates colaboreaza cu sectorul privat, cu ONG-uri, guverne si altii pentru a directiona resurse si expertiza catre provocarile critice ce nu pot fi rezolvate doar prin fortele pietei. Prin aceasta subventie, fundatia urmareste sa extinda serviciile financiare spre cei ale caror vieti sunt ingradite de factori locali. Subventia faciliteaza intrarea MasterCard pe aceste noi piete ce altfel ar putea fi neviabile din punct de vedere commercial.
La nivel mondial, inovatiile de plata digitala permit oamenilor sa profite mai mult de serviciile financiare formale. Aceste instrumente sunt eficiente, usor de utilizat si pot reduce semnificativ costurile.


In ciuda acestor inovatii, inca exista 2,5 miliarde de adulti in intreaga lume care sunt exclusi din sistemul financiar formal.
Noul laborator va face parte din Laboratoarele MasterCard, divizia globala de Cercetare si Dezvoltare MasterCard, care analizeaza tendintele in tehnologie si consum si care a creat sute de prototipuri in ultimii ani, in numeroase arii de activitate, de la acceptarea platilor si autentificare, pana la plati P2P.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite