Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

eMAG: La finalul lui 2015, traficul de pe dispozitivele mobile va depasi traficul de pe PC

03 Ianuarie 2015



Consumul de informatii intra intr-o noua etapa in care trece de pe PC (desktop si laptop) pe dispozitivele mobile, iar aceasta tendinta se reflecta inclusiv in comertul online, prin traficul in crestere de pe smartphone-uri si tablete. Astfel, la finalul lui 2014, datele arata ca peste 30% din vizitatorii eMAG au venit de pe dispozitivele mobile, marcand o dublare fata de anul precedent, se arata intr-un comunicat al companiei.


„Telefonul a devenit, practic, dispozitivul cel mai apropiat de consumator, prin intermediul caruia acesta poate comanda tot: voce, date, foto, calendar, banca, muzica, distractie, cumparaturile zilnice. Pana la finalul anului 2015, ne asteptam ca, pentru prima data in istoria comertului online romanesc, traficul de pe telefon si tableta sa-l depaseasca pe cel de pe desktop. In termeni de vanzari, anticipam ca 30% din numarul total de comenzi va veni tot din dispozitivele mobile in anul care urmeaza”, spune Bogdan Axinia, vicepresedinte eMAG.


In 2014, aproximativ 25% din comenzile primite de eMAG au inclus in procesul de decizie cel putin o interactiune cu smartphone-urile si tabletele.
Peste 85% dintre utilizatorii care comanda online de pe telefoane si tablete au varste cuprinse intre 18 si 44 de ani, iar cei mai multi, 40% dintre ei, comanda in timpul diminetii, de la 6:00 la 12:00.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite