Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IPCUP Ploieşti forează pentru piață

05 Ianuarie 2015




Soluții constructive noi, performanțe noi
În timp, tehnologia de foraj aplicată a fost îmbunătăţită şi au fost identificate soluţii constructive care au crescut nivelul de performanţă al instalaţiei.
Deoarece utilizarea instalaţiei superuşoare FA75 este limitată de structura geologică a terenurilor forate şi de adâncimea straturilor acvifere curate, s-a născut ideea de a trece la o clasă superioară de instalaţie.
Astfel a fost concepută Instalaţia FA 100 (Fig.1), o instalaţie de clasă superioară datorită creşterii puterii de acţionare care permite forajul şi în medii cu duritate ridicată. FA 100 este o instalaţie cu performanţe tehnice superioare care înglobează soluţiile tehnice adaptate la problemele generate de particularităţile solului.



FA100 a fost realizată, de asemenea, în cadrul Departamentului de transfer tehnologic – Microproducţie al IPCUP.

Testările efectuate pe locaţii din zona capitalei au arătat că instalaţia FA 100 s-a comportat conform aşteptărilor, la parametrii proiectaţi, înregistrând următoarele performanţe: Viteza de ridicare la cârlig fiind de 0,023m/s (1,38 m/min) la viteza „încet” şi 0,032m/s (1,92 m/min) la viteza „repede”, timpul de foraj a fost de 4 zile, iar turaţia la sapă de foraj a fost de 144 rpm.

Preocuparea IPCUP este de a valorifica la maximum potenţialul tehnic şi economic al acestor instalaţii, de a dezvolta şi în viitor astfel de produse prin care transferul tehnologic al unui proiect de cercetare să constituie o poveste de succes contribuind, în acest fel, la promovarea cercetarii-dezvoltarii-inovarii în şi pentru industrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
Vasile
Si cu salariile restante cum ramane?Ce spune ''doamna directoare''?Normal.....nu are nevoie de ei
27 Ianuarie 2015, 04:57:59
DUIU
Au fost de-a lungul vremii in IPCUP Doamne pedante. Acum, cele care au ramas nu sunt pedante. Ma intreb? Mai iau salariile restante. Nu. Ca o frunza de artar, va fentat madam Hategan. Va chemat mereu la greva sa injurati si sa barfiti, sa strigati in gura mare! VREM SA PICE DIRECTORUL ca sa vina rectorul. Acum fratilor ipcupisti,ati ramas doar anal listi. Multi pupara in dos, stergeau usile cu sprirt poate vine un anal it Iar cind colo frate draga voievodul Mircea Petre ca v-a pus-o pendelete. Mai dormiti? Mai credeti la salarii restante cu tovarasa de lupta revolutionara Giorgiana? Va doresc , ce sa va doresc, salarii restante.! Him. Le mai luam vreodata? What is a question?
29 Ianuarie 2015, 09:27:52
Georgia
Bai Georgiano ti-ai batut joc de toti.Gândeste ca mai ai oameni care sunt la pensie fara salarii luate si.unii dati în somaj tot asa fara salarii luate. Vrem sa stim si noi când s-ar putea lua salariile? Meriti sa ti se spuna "doamna directoare"?
02 Martie 2015, 02:50:46
gaby
stimata dn directoare ca mult va placut sa ajungeti aici acum aveti o sarcina in plus sa dispuneti sa dati bani salariatilor inapoi de buna voie salarii pentru care NOI am muncit salariile restante mai ales celor care au plecat in somaj ca oforma disperata nu aveam scrii ,sotul in functii de functi asadar deocamdata va rugam... faceti ceva maret ce nati facut niciodata deveniti o EROINA 03mar 2015
03 Martie 2015, 12:29:00
avem nevoie de ing si tehnicieni
Ar trebui sa le dea de gandit astora de guverneaza tara.Orase precum Ploiesti si Campina ar trebui sa isi faca specialisti in petrol.Unii vor iesi la pensie.Dupa ei potopul.
15 Aprilie 2019, 04:09:28
adrian
Am lucrat in acest institut(1989-1994).Din pacate anumite " probleme" de abordare atat a salariatiilor cat si a conducerii, au generat decaderea institului. Acum 30 de ani acest institut era o forta.Oameni capabili care proiectau instalatii de foraj orizontal au fost aruncati in strada.Tinerii de 21 de ani care erau angajati ca desenatori si care scoteau ansamble si subansamble la palnsete, au fost aruncati in strada. Oameni in pragul pensionarii (care mai aveau 3-4 ani pana la pensie) desi erau proiectanti principali trageau la planseta in tus, dar erau tinuti in institut pentru a avea rezerva de scadere de personal.Pentru mine este clar ca o politica urata a generat decaderea institului.In mod normal Institutl trebuia sa fie o anexa a IPG.Iar finatarea sa permita realizarea de specialisti in domeniu.Pacat....
16 Iunie 2021, 10:48:29
Gabriela
Dacă tot va merge bine dați - ne salariile restante va doare in cot sa zic mai elegant dece nu înaintați cererea falimentului că nu mai faceți doi bani câți salariați mai aveți și pe aceia îi trimiteți acasă în fara plată legea falimentului asta e salvarea
08 Ianuarie 2023, 03:08:26