Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Da, ne trebuie ABC: Arts and Business Connection

06 Ianuarie 2015




Organizațiile de "Artă și Afaceri", o soluție a prezentului
Pentru a rezolva multitudinea problemelor se impune cu necesitate un nou tip de organizație, care va prelua rolul de intermediar. O astfel de Organizație va pregăti punctul focal al întâlnirilor dintre domeniul culturii, al artelor și domeniul de afaceri. Aceste întâlniri se vor concentra – prin sponsorizări și contribuții corporative – pentru a oferi culturii, artelor, un cadru propice de manifestare. Tipul acesta de colaborare se bazează pe o formulă deja consacrată: "faci bine, te simți bine" și ”binele făcut se întoarce”.

Nu puțini sunt, de pildă, liderii de afaceri care au acceptat roluri în consiliile de administrație ale organizațiilor de artă. În vremea din urmă, organizațiile de "Artă și Afaceri" au dezvoltat noi activități, cum ar fi căutarea de posibili membri provenind din mediul corporatist pentru consiliile de administrație ale organizațiilor de artă, precum și găsirea potrivirilor de interese ale mediului de afaceri cu mediul artistic pe baza expertizei și a analizei mediului de afaceri, a mediului de management și a organizațiilor de artă.

Pentru a ridica nivelul general posibil de expertiză și pentru a dezvolta noi competențe în vederea satisfacerii dezideratelor lumii de astăzi, pentru a răspunde unei serii de provocări (ce vor veni, mai ales în anii următori), sectorul cultural trebuie să ia în calcul următoarele elemente:
• valoarea totalizată a subvențiilor fiind în scădere este nevoie de noi surse de venituri, trebuie elaborate noi modele de afaceri și de parteneriate;
• organizații culturale (dar și artiștii independenți) trebuie să cultive și să dezvolte noi categorii de public, este nevoie ca aceste organizații să dezvolte metode adaptate pentru a cunoaște mai amănunțit membrii publicului lor și de a consolida legăturile lor cu publicul;
• era digitală impune cu necesitate ca actanții să-și reconsidere poziția, mai ales în legătură cu atingerea (cucerirea) şi comunicarea cu un anumit public. Acest lucru trebuie să se întâmple nu doar la nivelul artiștilor ci, mai ales – ținând cont de activitatea lor de bază, de exemplu, în sectorul muzeal, teatru / muzica sau arte vizuale – a instituțiilor de artă. Accesul digital la cultură și activitățile de producție de artă sunt atât de larg răspândite încât sunt necesare noi activități de bază și modele de afaceri corespunzătoare;
• în cadrul sectorului de afaceri toate aceste provocări sunt, de asemenea, preocupări curente și multe dintre firmele de afaceri sunt în prima linie a cercetărilor pentru rezolvarea acestor probleme. În mod constant, în mediul de afaceri, se află în curs de dezvoltare noi competențe, noi metode și abordări care ar putea fi, fără îndoială - adaptate mediului artelor - de mare ajutor pentru sectorul cultural.

Clubul Cultură, Arte și Afaceri (CCAA)
Ar putea deveni un conector important între mediul de afaceri și cel al artelor.

Organizațiile de afaceri se confruntă cu numeroase provocări. Ele au nevoie să inoveze în mod constant produsele și serviciile lor în vederea îmbogățirii branding-ului lor, trebuie să păstreze un pole-position în mintea publicului lor. Asocierea cu organizațiile de artă îi poate ajuta în căutările lor permanente pentru creativitate și pentru un branding pozitiv.

Acestea ne arată că nu numai domeniul cultural are nevoie de o mai mare implicare a domeniului de afaceri, dar și domeniul de afaceri poate beneficia foarte mult din interacțiunea cu domeniul cultural.

Deoarece există o varietate de instituții și inițiative, precum și unelte de analiză și de cercetare științifică pe această temă, este timpul ca aceste subiecte să devină elemente de schimb, cu scop multiplu:
• a obține o perspectivă asupra a ceea ce se întâmplă în domeniu în Europa și în lume;
• a dobândi cunoștințe despre cum sunt cercetate și evaluate în Europa inițiative de tipul Arts & Business;
• a face ca noile modele de colaborare între artă și afaceri să aibă un rol mai important, esențial, pentru a obține cât mai multe dintre beneficiile potențiale;
• a crește gradul de conștientizare cu privire la valoarea adăugată a unor astfel de inițiative, care aduc beneficii atât pentru întreprinderi cât și pentru cultură.

Un Club Cultură, Arte și Afaceri (CCAA) va acționa ca un hub creativ pentru a servi o comunitate mare de actanți din domeniul culturii și a industriilor creative - artiști și companii, cadre universitare și instituții culturale, etc. - pentru a folosi cât mai fructuos, în comun, resursele la dispoziție.

Conectarea A și B – Arts & Business
Proiectul de ”conectare” a artelor cu lumea de afaceri are ca scop promovarea culturii ca un catalizator pentru creativitate, pentru a stimula creșterea economică și ocuparea forței de muncă în România și în Europa. În scopul de a realiza pe deplin potențialul sectorului cultural din țară și din Europa, sectorul cultural trebuie, pe de o parte, să ridice la un maximum posibil expertiza și să dezvolte noi competențe pentru a satisface o serie de provocări în anii următori (scurtări / tăieri ale finanțărilor, diversificarea audienței, schimbarea digitală – digital shift). Pe de altă parte, sectorul de afaceri se confruntă cu necesitatea de a inova și îmbogăți în mod constant strategiile lor de branding. Prin urmare, domeniul Arte și Afaceri (A & B) are nevoie să dezvolte abilități noi și utile pentru a aborda astfel de provocări.

Artele și businessul revendică o zonă de creativitate care poate fi cuantificată în beneficii mutuale. Sponsorizarea culturală are un potențial ridicat atât pentru business, cât și pentru arte. Organizațiile intermediare pot oferi interfața de business prin care artele și mediul de afaceri își pot identifica interesele comune și pot ajunge la publicul dorit.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miha
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi , ,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la miha_michelle2002@yahoo.com
19 Ianuarie 2015, 09:29:20