Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Ultimele noutati de la Zapp: Telefonul Z710i si serviciul Zapp Me

26 Mai 2004



Cu ocazia expozitiei si conferintei internationale de tehnologia informatiei si comunicatiei, CERF 2004, compania Telemobil a prezentat ultimele noutati de care utilizatorii Zapp vor putea beneficia: telefonul Z710i si serviciul Zapp Me. Calitatile tehnice ale telefonului Z710i sunt combinate cu serviciul Zapp Me, sub umbrela caruia sunt grupate o serie de aplicatii si instrumente prin intermediul carora utilizatorii vor deveni mai eficienti in activitatea lor, vor putea sa se informeze mai bine sau sa-si petreaca intr-un mod mai placut timpul liber.


Serviciul Zapp Me va fi disponibil doar pentru telefoanele Z710i, telefoane care sunt compatibile cu tehnologia BREW. Zapp a introdus aceasta tehnologie in premiera in Romania, o data cu lansarea telefonului Z710i. „Asteptam in continuare integratorii romani si firmele dezvoltatoare de software sa inceapa sa dezvolte aplicatii pentru BREW, pentru Zapp, pentru clientii nostri“, a spus Cuneyt Turktan, presedintele Zapp.
Aplicatiile serviciului Zapp Me sunt grupate in functie de aria de interes a utilizatorului: comunicare (rapiditatea email-ului), personalizare (tonuri de apel, logo-uri, imagini de fundal sau animatii), informatii (posibilitatea de a accesa informatii utile, de tipul prognozelor meteo, stirilor de ultima ora, informatiilor despre trafic si multe altele) sau jocuri.


Cu ocazia conferintei organizate in cadrul CERF 2004, Zapp a promis utilizatorilor transparenta totala: „nimeni nu va fi obligat sa cumpere fara a fi informat. Utilizatorii vor avea intotdeauna posibilitatea de a testa aplicatiile sau de a asculta tonurile de apel inainte de a le cumpara“, a spus presedintele companiei, Cuneyt Turktan.


In anul 2004 Zapp va urma o ampla strategie de finantare, care va implica o serie de institutii bancare. Aceasta strategie va avea drept scop principal marirea ariei de acoperire si a capacitatii retelei. In plus, Zapp pregateste implementarea infrastructurii de date bazata pe tehnologia CDMA2000 1x EV-DO (tehnologia EV-DO a fost dezvoltata de compania americana Qualcomm). Avantajul acestei tehnologii va fi sustinut de viteza foarte mare de transfer de date: viteze de pana la 2,4 Mbps pentru descarcare si 153,6 kbps pentru incarcare. Valoarea medie a vitezei de descarcare de pe Internet se va situa intre 300 si 600 kbps, utilizatorii beneficiind astfel de propria conexiune „broadband“ pe care sa o poata lua cu ei. Conectarea la Internet se va putea face de la orice calculator dotat cu un port USB, prin intermediul unui modem wireless Z010.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite