Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cât de critică este gestiunea „talentelor”?

06 Ianuarie 2015



Faptul că oamenii sunt cel mai important „asset” al unei companii este o mantră cunoscută de toată lumea. Prin urmare, dacă pentru zona financiară avem soluţii de tip ERP, pentru clienți CRM, iar pentru informații BI, ce facem cu oamenii? Oracle crede că soluţiile din categoria Human Capital Management sunt viitorul şi prin urmare planurile în această direcţie sunt foarte bine conturate.

Zilele trecute, la Cracovia, Oracle a prezentat în cadrul unei eveniment cu presa din regiune, importanța pe care o acordă soluţiilor de tip HCM şi planurile pentru dezvoltarea suitei Oracle Taleo HCM şi Oracle Fusion HCM.

Oracle a identificat două elemente esenţiale în evoluţia managementului resurselor umane: schimbările curente din toate domeniile economice generează o carență majoră de competențe pofesionale, iar pe de altă parte companiile care angajează cele mai bune talente de pe piaţa forței de muncă obţin şi cele mai bune performanțe. Astfel, oamenii care se acomodează cel mai bine mediului de lucru şi acumulează rapid experienţă returnează rapid valoare în companie, iar pe de altă parte angajarea unui talent de top poate genera de 4 până la 8 ori mai multă valoare decât un angajat obişnuit. Conform cifrelor prezentate de Oracle, în Europa anual cca 600.000 de angajaţi ajung la vârstă pensionarii şi generează o scădere a nivelului de competenţă şi experienţă a companiei, iar nu mai puţin de 53% dintre companii nu reuşesc să atragă angajaţi de talent. Prin urmare, nu trebuie să ne mire că 80% dintre companiile europene doresc ca HR-ul să devină un departament strategic şi să aibă o prezenţă activă la nivel de conducere.



Taleo, accesibil doar ca SaaS

În mod evident, Oracle pune toate aceste elemente la baza dezvoltării portofoliului de produse de Human Capital Management care s-a conturat foarte bine în februarie 2012 în urma achiziţiei Taleo. În mod curent, acest portofoliu este dezvoltat în centrul Oracle din Cracovia prin munca unei echipe cu peste 100 de angajaţi şi este livrat exclusiv din cloud, ca Software as a Service. „Oracle este singurul jucător din piaţă care oferă o suită HCM completă şi care permite o modernizare esenţială a HR-ului. Dezvoltăm intens această suită, având în vedere elemente esenţiale precum: gestiunea talentelor, colaborare, analize predictive sau păstrarea echilibrului profesie-viață privată”, afirmă Fred Radier, VicePreşedinte Oracle Developments. Suita este formată din Oracle Taleo Enterprise Cloud, serviciu destinat companiilor mari, Oracle Taleo Business Edition, cu adresabilitate la nivel de SMB şi Oracle Taleo Learn Services, unelte dedicate proceselor formale şi informale de învăţare. Întreaga suită rulează pe Oracle Database şi este livrată din centrele de date Oracle din Irlanda şi Germania. Produsele Oracle HCM sunt utilizate în peste 13.500 de companii active în 200 de ţări şi însumează nu mai puţin de 12 milioane de angajaţi.



Printre clienți: Accenture

Printre cei mai cunoscuţi clienţi ai Oracle Taleo se afla companii precum Accenture, Siemens etc.

În cadrul conferinţei a fost prezentat şi un studiu de caz Accenture, companie care foloseşte de aproape cinci ani Oracle Taleo Large Enterprise Edition pentru gestiunea proceselor de recrutare a peste 60 de persoane în fiecare lună. „Avem lunar cca. 100 de poziţii deschise şi angajăm peste 60 de persoane noi. Cu Taleo am reuşit să scurtăm considerabil procesul de recrutare şi să reducem numărul de ore pe care îl alocăm fiecărui angajat. Aceasta înseamnă costuri mai mici dar şi creşterea calităţii proceselor. Practic, nu mă pot imagina lucrând fără această soluţie” ne-a declarat Marta Ambroziak, Recruitment Lead, Accenture. Complementar, Oracle dezvoltă şi suita Oracle Fusion HCM, cu un nivel similar de complexitate, însă dedicată scenariilor on premises. Între cele două linii de produse există mai multe niveluri de integrare precum şi planuri comune de dezvoltare. Clienţii din România au acces la ambele linii de soluţii Oracle pentru managementul Resurselor Umane.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite