Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

ArcGIS 10.3: S-a lansat noua generație de software GIS

06 Ianuarie 2015




Suntem extrem de bucuroși să anunțăm utilizatorii ArcGIS că noua platformă ArcGIS versiunea 10.3 este disponibilă începând din acest moment. ArcGIS 10.3 reprezintă o lansare majoră de produs, un pas mare înainte pe care Esri îl face pentru a deschide lumea hărților și aplicațiilor web GIS către cât mai mulți utilizatori. ArcGIS 10.3, prin toate componentele oferite, desktop, server, mobile și cloud ajută utilizatorii să descopere, să creeze, să utilizeze și să partajeze hărți de pe orice echipament, oriunde și în orice moment. Versiunea 10.3. include aplicații noi dar și modificări care vor spori eficiența și vor extinde gradul de utilizare a hărților în cadrul organizației. GIS-ul continuă să evolueze. Web GIS-ul este noua direcție aleasă de Esri, care evoluează şi coexistă alături de servere mai puternice, servicii web, politici de partajare, tehnologie și oameni. Vă invitam să descoperiți în continuare câteva dintre noutățile pe care le pune la dispoziție Esri odată cu lansarea ArcGIS 10.3. – Esri România


ArcGIS Pro – Noua aplicație ArcGIS Desktop

Dacă ești utilizator de ArcGIS Desktop și te afli în perioada de mentenanță, vei primi odată cu lansarea 10.3 și aplicația ArcGIS Pro împreună cu o subscripție de 12 luni pentru un utilizator în ArcGIS Online.

ArcGIS Pro reinventează Desktop-ul GIS. Această aplicație desktop, ce rulează nativ pe 64 biți, permite procesarea și afișarea datelor 3D mai rapid decât oricând. Utilizând ArcGIS Pro, utilizatorul poate edita date simultan, atât în mod 2D cât și 3D, poate lucra cu ferestre și layout-uri multiple, poate publica hărți web 3D direct în ArcGIS Online sau Portal for ArcGIS. Ceea ce este foarte important este faptul că ArcGIS Pro se integrează cu toate componentele platformei ArcGIS prin servicii web GIS. Cu alte cuvinte, poți publica servicii web GIS direct din scene 2D sau 3D utilizând ArcGIS Pro, atât în ArcGIS Server cât și ArcGIS Online, pentru a le partaja mai apoi în cadrul organizației sau chiar în afara acesteia.



ArcGIS pentru Server primește o nouă interfață
ArcGIS Online oferă un sistem WebGIS găzduit de Esri. Începând de la ArcGIS 10.3, ArcGIS Server se livrează ca un sistem Web GIS ce poate fi instalat și configurat direct pe infrastructura utilizatorului. Acest lucru este posibil acum deoarece, începând de la 10.3, orice versiune ArcGIS Server este livrată împreună cu Portal for ArcGIS. Ce înseamnă acest lucru? Foarte mult. ArcGIS Server are acum o nouă interfață configurabilă, care permite într-un mod mult mai facil crearea și descoperirea de hărți. Mai mult decât atât, utilizând aplicații ArcGIS precum Explorer, Collector sau Operations Dashboard te vei putea conecta direct la sistemul Web GIS pentru a utiliza resursele geospațiale găzduite de acesta. Portal for ArcGIS oferă inclusiv acces la noul Web AppBuilder, aplicație care pune la dispoziția întregii organizații instrumente pentru crearea și partajarea de aplicații și hărți Web GIS. Utilizând Web AppBuilder for ArcGIS utilizatorii vor crea aplicații web GIS de la zero, fără a scrie o singură linie de cod, având posibilitatea de a controla ce instrumente vor fi incluse în aplicație. Totodată, se oferă capabilitatea de a administra, monitoriza și măsura modul în care sunt utilizate aplicațiile nou create.



3D GIS

Crearea, vizualizarea şi partajarea scenelor 3D este acum mai simplă ca niciodată.

Esri continuă, prin lansarea versiunii 10.3, realizarea viziunii de a aduce informația 3D în browser și în cadrul aplicațiilor care rulează pe orice tip de echipament. Începând de la versiunea 10.3, ArcGIS oferă o nouă experiență de editare și vizualizare 3D pentru Desktop prin lansarea ArcGIS Pro. Mai mult decât atât, scenele 3D create cu ArcGIS Pro pot fi partajate cu oricine utilizând ArcGIS Online, care include în acest moment un nou Web Scene Viewer. În următoarele luni, prin lansări succesive, Esri va livra mai multe capabilități 3D, inclusiv abilitatea de a publica şi disemina scene 3D web din propria infrastructură utilizând ArcGIS Server. Aceste capabilități vor include partajarea de modele realistice 3D și aplicații mobile 3D pentru tablete și smartphone-uri.

Mai multe oportunități pentru dezvoltatori
Există multiple moduri în care se pot dezvolta aplicații utilizând platforma ArcGIS, iar 10.3 introduce noi capabilități pentru dezvoltatori.

Posiblitățile de dezvoltare a aplicațiilor web se diversifică, devin mult mai puternice și mai ușor de utilizat. O altă metodă de creare a aplicațiilor web GIS este dată de Web AppBuilder for ArcGIS, care nu numai că permite utilizatorilor să creeze aplicații web, dar oferă și programatorilor oportunitatea de a crea propriile widget-uri care să poată fi folosite în cadrul Web AppBuilder pentru a fi încapsulate în aplicațiile web create.




Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite