Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Analiza Wizrom: Ce asteptari are mediul de afaceri de la furnizorii de software, in 2015

07 Ianuarie 2015



Furnizorii de software vor trebui sa faca eforturi mult mai mari in 2015 pentru a conserva valoarea pietei de software in conditiile in care companiile, fortate de mediul concurential si contextul fiscal, incearca sa faca mult mai multe, dar cu bani mai putini.


Aceasta este concluzia unei analize realizate de Wizrom Software, pe baza activitatilor si a cererilor celor peste 3.800 de clienti, care a relevat, pe de alta parte, o noua tendinta in domeniul software si servicii.
„Pentru a face fata contextului de business dinamic si presiunii pe marja de profit, companiile au inceput sa adopte pe scara larga solutii de automatizare si integrare de procese, care reprezinta optiunea numarul unu pentru clientii nostri. Pe locul doi se situeaza adoptarea de solutii de eficientizare si optimizare inteligenta a proceselor de business”, a declarat Adrian Bodomoiu, Director General Wizrom Software.


Peste doua treimi din clientii companiei au pus in varful listei de prioritati pentru 2015 automatizarea si integrarea proceselor. Pe locul doi, ca prioritate, se situeaza solutiile de eficientizare si optimizare, urmate de externalizarea proceselor pe activitatile non-core.
„Este vorba de tendinta de a se concentra pe rezultate pe domeniul principal de activitate, toate celelalte activitati si procese colaterale fiind externalizate catre furnizori specializati. Vorbim aici de externalizarea operatiunilor de HR, IT, contabilitate, transport si asa mai departe”, a explicat Adrian Bodomoiu.


O alta prioritate, deocamdata pe locul 4 pentru mediul de business, o reprezinta solutiile de planificare si bugetare, care permit lucrul pe scenarii de situatii de tip „what if”, deosebit de utile in cazul planificarii investitiilor in extinderea companiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite