Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Educatie >> Stiri si comunicate

Schneider Electric ii provoaca pe studenti sa contribuie la dezvoltarea oraselor viitorului

07 Ianuarie 2015



Schneider Electric a lansat cea de-a cincea editie a competitiei internationale Go Green in the City, dedicata studentilor din intreaga lume. La fel ca in anii precedenti, tinerii sunt provocati sa propuna solutii inovatoare pentru managementul energiei in orase.


Studenti si masteranzii specializati in inginerie si afaceri pot aplica pentru competitie pana la finalul lunii ianuarie 2015. Astfel, in echipe de cate doi membri, dintre care cel putin o persoana de sex feminin, acestia pot inscrie un studiu de caz care ilustreaza ideile lor privind managementul energiei pentru unul dintre cele cinci sectoare de baza ale mediului urban: rezidential, universitar, mediul de business, distributia apei si spitale. Go Green in the City a adunat deja peste 1.800 de preinregistrari din 80 de tari pentru editia 2015, ceea ce reflecta interesul crescut pentru aceasta competitie.


Cele 100 de echipe selectate pe baza studiilor de caz inscrise in competitie vor fi anuntate pe 1 februarie 2015 si, timp de o luna, vor colabora cu un mentor Schneider Electric pentru a dezvolta ideea initiala intr-un sinopsis si o prezentare video. In urma acestei etape, vor fi desemnate 12 echipe finaliste, care vor fi invitate in Paris, in perioada 22-25 iunie, pentru a concura in finala competitiei. Echipa castigatoare va fi recompensata cu o calatorie in stil VIP in doua tari ale lumii in care Schneider Electric are operatiuni. In destinatiile alese de acestia, studentii castigatori vor avea ocazia de a vizita sediul companiei si de a interactiona cu angajatii si cu management-ul fiecarei subsidiare. De asemenea, vor avea oportunitatea de a fi recrutati in echipa Schneider Electric din tara lor.


Pe langa competitia de baza, participantii isi pot extinde experienta Go Green in the City, exploatand resursele puse la dispozitie de Schneider Electric pentru a-i ajuta sa-si dezvolte studiile de caz si interactionand cu angajatii companiei si cu castigatorii precedenti. Mai mult decat atat, continuand traditia din anul precedent, participantii pot concura si pentru Go Green Champs Award (premiu pentru care se califica echipele care obtin cele mai mari punctaje la teste), precum si pentru Social Media Award (premiu acordat pe baza voturilor din social media).


In ultimii patru ani, subiectul managementului energiei in orasele inteligente a beneficiat de o atentie din ce in ce mai mare din partea studentilor din intreaga lume. Atragand peste 12.000 de participanti din 159 de tari in editia 2013, Go Green in the City isi propune educarea generatiilor tinere si informarea cu privire la managementul inteligent al energiei pentru orase sustenabile.


Castigatoarea editiei din 2014 a fost o echipa de la Universitatea din Hong Kong, cu proiectul EnerBy, o aplicatie mobila care ii ajuta pe utilizatori sa analizeze si gestioneze consumul energiei in sectorul residential.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite