Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Samsung dezvaluie tendintele anului 2015 cu un impact major asupra vietilor noastre

07 Ianuarie 2015



Samsung Electronics a identificat cinci tendinte care au potentialul de a ne schimba vietile in 2015 si dupa. Noile tehnologii, evolutia comportamentului consumatorilor si schimbarea atitudinilor in mediul de afaceri si in randul autoritatilor vor aduce o mare schimbare in viata noastra de zi cu zi in 2015 si in anii ce vor urma.


Previziunile Samsung sunt urmatoarele:
- Tehnologia mobila va crea o noua era pentru liderii de business
- Oamenii de afaceri se vor baza tot mai mult pe tehnologia mobila, pentru a fi astfel mai bine organizati, mai informati si mult mai eficienti.
- Incepand cu accesoriile smart, liderii de business vor folosi tehnologia mobila pentru a ramane mereu conectati, fara sa se bazeze neaparat pe un smartphone.


Noile cercetari Samsung asupra tehnologiei mobile si a business-ului arata ca:
- 47% dintre utilizatorii de accesorii smart se simt mai inteligenti
- 61% se simt mai informati
- 37% declara ca accesoriile purtabile i-au ajutat in dezvoltarea carierei
- 61% au afirmat ca eficienta lor personala s-a imbunatatit


Samsung preconizeaza ca accesoriile smart vor deveni ceva obisnuit in birourile din intreaga lume incepand cu anul 2015.
Oamenii isi vor restructura viata profesionala in functie de „orele de putere” personale, acest fapt fiind posibil prin faptul ca tehnologia le va putea dezvalui intervalele de performanta maxima pentru ei.
Un nou val de aplicatii, precum si ascensiunea accesoriilor smart, le vor permite oamenilor sa inteleaga la ce ore sunt mai productivi, de cat somn au nevoie si cand este momentul sa se odihneasca, fapt ce le va permite acestora sa se organizeze in functie de cele mai productive ore ale zilei.


Tehnologia este capabila sa transforme programele de lucru, ajutand astfel la reducerea timpului de lucru, prin eficientizare. Potrivit unui studiu Samsung realizat in acest an, care a implicat 4.500 de angajati, trei sferturi din cei intervievati au marturisit ca se ocupa de lucruri personale in timpul de lucru (75%) si, de asemenea, isi asuma sarcini de lucru in timpul liber (77%). Aproape patru din zece participanti sustin ca acest lucru ii ajuta sa rezolve mai multe in acelasi timp de lucru. 32% dintre acestia considera ca acest fapt ii ajuta sa isi coordoneze mai bine sarcinile persoanale si in acelasi timp, sa fie mai putin stresati.
„In 2015, credem ca vietile personale si profesionale ale oamenilor vor continua sa se mixeze. Companiile vizionare, sustinute de tehnologia avansata a telecomunicatiilor si tehnologia flexibila, vor regandi abordarea locului de munca modern”, a declarat Lisa Clavenna, Head of Innovation, Samsung Europa.


Tehnologia virtuala si folosirea inovatoare a ecranelor vor conduce la o noua generatie de magazine digitale, permitandu-le retailerilor sa isi depaseasca barierele legate de spatiu sau chirie.
Spatiile comerciale premium au, de obicei, o chirie scumpa, fiind adesea nu foarte spatioase, drept urmare comerciantii au fost nevoiti sa fie cat mai inovatori in modul in care isi afiseaza produsele, folosind pereti extensibili cu ecrane interactive sau tablete.


Magazinele de tip pop-up nu au aratat pana acum semne de disparitie, si sunt pe cale de a deveni virtuale, permitandu-le cumparatorilor sa achizitioneze produse in orice moment, din diverse locuri.
De asemenea, realitatea virtuala va intra in zona de retail, oferindu-le cumparatorilor tururi virtuale ale produselor pe care vor sa le cumpere, precum masini sau vacante. In plus, tehnologia le va oferi retailerilor posibilitati variate de a-si antrena personalul.
Sistemele automate de acasa vor trece de la „geek” la „chic”, datorita unei imbunatatiri substantiale a experientei de utilizare
Doi din cinci oameni au deja diverse tipuri de sisteme automate acasa, aerul conditionat si incalzirea (22%) si sistemele de divertisment (16%) fiind cele mai populare.


In perioada urmatoare, tot mai multi oameni isi vor automatiza casele, acest lucru devenind mai usor de realizat. Convergenta va deveni mai complexa si mai usor de folosit, datorita serviciilor precum SmartThings - o platforma deschisa pentru controlarea acestor dispozitive. SmartThings le va permite consumatorilor sa isi transforme casa intr-una smart, controland toate aceste dispozitive prin aplicatiile de pe telefon.
Fiecare copil care se va naste in urmatoarele 12 luni va invata programarea ca materie de baza, alaturi de literatura si matematica
Comisia Europeana estimeaza ca vor exista 900.000 de posturi vacante in domeniul IT&C pana in 2020. In jur de 90% din totalul locurilor de munca din 2015 vor implica cel putin unele competente digitale.


Guvernele recunosc ca aptitudinile IT au devenit o necesitate fundamentala si vor introduce programarea in programele scolare. Marea Britanie a introdus o noua materie in cursul acestui an academic, in cadrul careia copii in varsta de 5 ani vor invata bazele programarii. De asemenea, Estonia a inceput deja de cativa ani in urma sa-i invete pe copii programare.
Samsung preconizeaza ca, incepand cu 2015, aceste inovatii vor deveni treptat norme daca mediul de business, cel educational si cel guvernamental vor lucra impreuna pentru a raspandi aceste competente in Europa.
Pe termen lung, aceste tendinte vor contribui la cresterea importantei stagiilor de practica, intrucat mediul business va beneficia de tineri care detin deja cunostinte digitale valoroase. In urma nevoii de angajati cu astfel de cunostinte, scolile intensive de programare vor fi tot mai multe, ajutand angajatii sa invete programare mai rapid. Deja, institutiile de invatamant s-au aliniat acestei tendinte, oferind o luna intensa de cursuri de programare.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite