Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> Comunicatii >> Stiri si comunicate

IBM si Ericsson colaboreaza la dezvoltarea unui nou model de antene 5G

07 Ianuarie 2015Ericsson si IBM isi vor uni fortele pentru a cerceta impreuna noi modalitati de proiectare a antenelor 5G, explorand modele care sa poata sustine viteze de transfer de date mult mai rapide decat ceea ce a fost posibil pana la ora actuala.


In timp ce producatorii de dispozitive mobile se intrec in a le oferi clientilor cele mai noi aplicatii si caracteristici, iar tehnologiile wireless de tip M2M (machine-to-machine) sunt utilizate tot mai des, operatorii vor asista la cresterea tot mai rapida a cererii pentru latime de date si viteze puternice de transfer de date.


Conform editiei din iunie 2014 a studiului Ericsson Mobility Report, traficul mobil de date va creste de zece ori pana in 2019, iar numarul de dispozitive M2M conectate va creste de trei pana la patru ori in acelasi interval de la cele 200 de milioane disponibile la finalul lui 2013.
Ericsson si IBM vor realiza, impreuna, cercetari asupra unor noi tehnici de dezvoltare a atenelor de tip phased-array. Scopul este sa dezvolte sisteme prototip care sa poata deservi mai multi utilizatori mobili, sa sustina servicii noi pe aceeasi frecventa si viteze de transfer de date mai mari decat cele disponibile astazi, viteze competitive in comparatie cu cele oferite astazi prin cablu sau Internet prin fir.


Designul de tip phased-array inseamna ca antenele sunt mai usor de directionat, pentru ca sunt comandate electric, iar ele vor fi si mai flexibile si mai avantajoase din punct de vedere al greutatii decat antenele mecanice existente. Aceste imbunatatiri tehnologice vor pemite integrarea echivalentului a 100 de antene si statii radio pe un chip mai mic decat un card bancar, usurand utilizarea lor in interiorul cladirilor si in zone foarte aglomerate, pentru componente de retea de tip small cells de mare capacitate.


Istoria ne arata ca in fiecare decada a fost lansat cate un standard mobil nou, incepand de la ceea ce poate fi considerat 1G in anii 80, la 2G in anii 90, 3G in perioada 2000 si 4G, lansat in ultimii ani. Ericsson crede ca adoptarea standardului 5G va incepe din 2020 si de aceea este necesar sa exploram noi tehnologii care sa fie pregatite sa sustina valul de implementari care va urma.


Tehnologia 5G va reprezenta o evolutie a experientei de utilizare, dar va permite si dezvoltarea unor noi aplicatii M2M si device-to-device care vor avea impact asupra utilizatorilor si industriei per total. Aceste solutii ale viitorului vor pleca de la investitiile realizate de operatori in 4G LTE si vor valorifica benzile de frecventa mai mari si retelele cu celule mai mici pentru a obtine un plus de performanta.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite