Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Atos a anuntat achizitia companiei Xerox IT Outsourcing

07 Ianuarie 2015



Atos a anuntat achizitia companiei Xerox IT Outsourcing, consolidandu-si astfel pozitia de lider global in domeniul serviciilor digitale. Achizitia urmeaza sa fie finalizata la sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2015, iar suma tranzactiei va ajunge la 1,05 miliarde de dolari.


In urma achizitiei companiei Xerox IT Outcourcing (ITO), Atos isi va tripla volumul operatiunilor pe piata din SUA, aceasta urmand sa devina regiunea geografica in care compania desfasoara cele mai multe operatiuni.


De asemenea, Atos va deveni unul dintre principalii furnizori de servicii IT ai Xerox, iar clientii diviziilor Business Process Outsourcing (BPO) si Document Outsourcing din cadrul Xerox vor avea acces la capacitatile IT ale Atos la nivel global.


Thierry Breton, Presedinte si CEO Atos, a declarat: „Consolidarea pozitiei in SUA este un pas important in realizarea planului nostru strategic – structurat pe trei ani – si raspunde unei cereri puternice din partea clientilor la nivel global. Aceasta tranzactie ne va permite sa cream o amprenta mai puternica pe piata din SUA, o piata care inca de la inceput a fost interesata de adoptarea tehnologiilor inovative si accesarea resurselor de specialisti talentati si calificati. Suntem incantati sa le uram in curand bun venit celor 9.800 de noi colegi, care vor face parte dintr-o companie care e lider in domeniul in care activeaza si este dedicata celor mai avansate servicii IT”.


Atos si Xerox vor avea o colaborare strategica la nivel mondial, in cadrul careia vor crea impreuna proiecte inovatoare si se vor prezenta impreuna pe piata, cu scopul de a maximiza oportunitatile in ceea ce priveste furnizarea de servicii IT pentru Atos, respectiv servicii BTO pentru Xerox, atat in Europa, cat si in America de Nord.


„Atos este o companie cu care avem o relatie de lunga durata, colaborand pentru diferite capacitati. Prin vanzarea diviziei ITO catre Atos, clientii nostri din toata lumea au acces la o suita extinsa de capabilitati IT, care vine in completarea solutiilor Xerox pentru BPO si Document Outsourcing. Aceasta tranzactie se aliniaza strategiei noastre continue de management al portofoliului si ne ajuta sa ne concentram mai bine asupra acelor domenii in care putem livra cea mai mare valoare si expertiza clientilor”, a declarat Ursula Burns, Presedinte si CEO Xerox.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite