Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

Supravegherea video, un instrument de crestere a business-ului din ce in ce mai atractiv in Romania

19 Ianuarie 2015



În România numărul de proiecte de supraveghere video a crescut semnificativ în 2014, iar domeniile variate în care se implementează aceste proiecte au condus la creșterea numărului de parteneri, dar si a clientilor multumiti din diverse domenii de activitate. Marketa Bauerova, Manager Vânzări Axis Communications Europa Centrală ne-a vorbit despre necesitatea accesarii solutiilor de supraveghere video pentru securizarea unei investitii sau cresterea unui business, despre trendurile care domină piața supravegherii video, cât și despre evoluția companiei în 2014 in România și in regiune.





Poate deveni o companie mai profitabilă cu ajutorul unui sistem de securitate?

Securitatea video este un instrument vital în protejarea oamenilor și a proprietăților. De asemenea, mă pot gândi la o multitudine de scenarii în care un sistem video poate îmbunătăți rezultatele financiare ale unei companii. De exemplu, soluţiile de supraveghere retail deţin integrate funcţii care pot fi folosite pentru a analiza procesul de vânzare. Proprietarul unui magazin se poate uita peste înregistrări pentru a afla câți oameni au intrat în magazinul său într-o anumită zi, cu detalii referitoare la zona in careîşi petrec cel mai mult timp, poate să monitorizeze cele mai profitabile perioade ale zilei şi astfel poate optimiza procesul de vânzare. Mai mult, dacă aceste camere sunt conectate la casele de marcat, eficiența campaniilor de marketing poate creşte semnificativ. Totodată, proprietarul business-ului poate formula concluzii în funcție de felul cum se mișcă oamenii prin magazin pentru a lua decizii de merchandising, pentru a ști unde să plaseze produsele aflate în promoție. Ori un manager al unei reţele de magazine poate folosi sistemele de supraveghere pentru a urmări de la distanță activitatea tuturor angajaţilor, folosind un computer sau un dispozitiv mobil. Astfel, poate oferi feedback în timp real şi sfaturi pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor. Şi acestea sunt doar câteva exemple. Ceea ce este important de reţinut este că supravegherea video a devenit accesibilă, iar această soluţie trebuie achiziţionată în funcţie de necesităţi, existând dispozitive adresate fiecărui scenariu de folosire şi buget.

Cum își cunoaște o companie nevoile de securitate?

Fiecare companie are nevoi diferite de securitate și există standarde diferite. Nevoia comună este să îți securizezi business-ul. Fiecare integrator de sisteme ar trebui să își înțeleagă clienții și să le ofere cea mai bună soluție pentru a satisface toate cererile. Axis a dezvoltat o librărie video în care se regăsesc programe educaționale realizate de Axis Academy. Aceste programe au rolul de a ajuta inginerii și integratorii sistemelor să obțină o cunoaștere cât mai detaliată a camerelor IP și să le instaleze adaptat la nevoile specifice.


Cum definiţi un trend în industria supravegherii video?

Trecerea de la analog la supravegherea video în rețea este un trend activ de peste 20 de ani. Pentru a observa cum s-a dezvoltat acest trend, trebuie să ne uităm un pic în spate şi să urmărim istoria echipamentelor de supraveghere. Această industrie există încă din 1950, atunci când au fost instalate primele camere analog. De atunci şi până acum tehnologia a evoluat progresiv. Camerele analog cu imagini color au fost lansate în anii 1970, iar zece ani mai târziu a apărut funcţia de înregistrare a secvenţelor video. Atunci când a fost lansată camera de reţea AXIS 200 în 1996 a început procesul de tranziţie de la analog la soluţii de supraveghere de reţea. Încă de atunci Axis este lider mondial în acest domeniu. Ne așteptăm ca piaţa să continue să crească şi urmează să atingă pragul de 23 de miliarde de dolari până în 2017. Pentru a înţelege mai bine acestă cifră, trebuie precizat faptul că fiecare a doua cameră vândută în 2014 a fost una IP, iar această tranziţie de la analog la digital va continua să se întâmple. Inclusiv în România.

Cât de dificil este să vinzi un produs care nu este tocmai „obișnuit”?

Axis este o companie care investește în mod constant în dezvoltarea de noi produse. În istoria sa, Axis a produs convertoare de protocol IBM, print-servere şi echipamente de stocare, iar apoi a descoperit camera IP. Aceste invenții și investiții foarte mari în departamentul R&D, care reprezintă 13% din cifra de afaceri, ne motivează să dezvoltăm noi produse. De curând, Axis a dezvoltat o nouă soluţie, AXIS 1001. Comercializată în USA, soluţia reprezintă prima metodă de acces controlat prin reţea. Sunt de părere că atâta timp cât un produs este customer friendly, adică se bazează pe o platformă deschisă şi are un design bun acesta va ajunge să se vândă foarte bine și să devină standard în industrie.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite
miha
Cautam operatori calculator pentru publicitate anunturi , ,persoane serioase, care sa aiba vointa si rabdare Nu este necesara experienta instruire gratuita oferita sub forma de 12 lectii zilnice prin email,program part time sau full time de acasa dupa preferinta,cistig nelimitat!Acest proiect ofera incheierea unui contract legal care sa va ofere siguranta dorita! INFO la miha_michelle2002@yahoo.com
19 Ianuarie 2015, 09:27:07