Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Orange în verde

29 Ianuarie 2015



Alături de sediul din centrul capitalei, în Europe House, Orange România și-a regrupat activitățile într-o nouă clădire, mai eficientă cu mediul și mai prietenoasă pentru angajați.

Orange România a încheiat la sfârșitul anului trecut procesul de mutare într-un nou sediu a aproape jumătate dintre angajații companiei: 1630 de persoane care lucrau anterior în trei sedii distincte sunt acum instalate în Green Court, complexul de birouri dezvoltat de compania suedeză Skanska în nordul capitalei.



Practic, șapte departamente Orange, de la Servicii Clienți până la Vânzări, sunt organizate pe opt etaje, într-un spațiu total de 13.700 mp. Mutarea efectivă a echipelor a demarat pe 24 octombrie și s-a încheiat la jumătatea lunii decembrie, dar procesul în sine a fost mai amplu, după cum explică Jean-François Fallacher, CEO al Orange România: „colegii noștri din alte țări au estimat că această mutare ar putea dura chiar și trei ani, dar noi am reușit să încheiem tot procesul în circa șapte luni”.



Acest interval a fost dedicat, între altele, consultării angajaților, în vederea amenajării noului sediu pentru a răspunde unor cerințe specifice, ținând cont și de schimbările care au avut loc de-a lungul timpului în procedurile de lucru ale companiei. Ioana Marcu, director Resurse Umane la Orange, spune că lucrul tot mai frecvent în echipe de proiect presupune o mai bună colaborare interdepartamentală, de aceea era nevoie de un spațiu care să favorizeze o asemenea abordare.

În cifre concrete, oferite de Diego Martinez Lopez, director financiar la Orange România, noul sediu a presupus colaborarea cu 50 de furnizori, instalarea a 100 km de cabluri, amenajarea unor spații speciale pentru 800 de plante și 1500 de pești, la care se adaugă transportul și montarea a 100 de tone de mobilă. „Argumentele care au condus la alegerea acestui sediu au fost: seriozitatea dezvoltatorului, sustenabilitatea proiectului, soluțiile ecologice, plus designul inovator.”



Complexul Green Court, aflat în apropierea stației de metrou Aurel Vlaicu, a fost dezvoltat având ca obiectiv obținerea certificării LEED Gold (Leadership in Energy and Environmental Design). Este un proiect care înglobează câteva caracteristici cu impact redus asupra mediului: fațada are o eficiență energetică sporită, sistemul de iluminare inteligent include senzori de prezență și intensitate, există un sistem de reciclare a apelor uzate și containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Personalul care lucrează aici beneficiază de facilități pentru bicicliști (dușuri și vestiare), stații de încărcare pentru vehicule electrice, iar aportul de aer proaspăt în clădire este cu 30% peste standardele locale actuale.

Nu este vorba doar despre o mutare de sediu”, explică Jean-François Fallacher, „pentru că avem în vedere și un efort coerent de reciclare, consumul responsabil de energie și managementul profesionist al deșeurilor.” Mai mult, chiar dacă unul dintre avantajele consolidării activității Orange România în noul sediu este reducerea costurilor cu circa 8%, Fallacher subliniază că atmosfera de lucru și crearea unui spațiu prietenos, valoare esențială pentru identitatea companiei, vor fi percepute și de cei peste 10 milioane de clienți din România care beneficiază de serviciile Orange.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite