Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cercetare si Invatamant superior >> Stiri si Evenimente

BEIA Consult a lansat proiectele MobiWay, EV-BAT și CarbaDetect

01 Februarie 2015



Proiectul MobiWay propune dezvoltarea unei platforme de colaborare, concepută pentru a sprijinii aplicații de tip ITS (Intelligent Transport Systems), acționând ca un hub de conexiune middleware, oferind un suport optim pentru diferiți parteneri ITS și municipalități prin schimbul de date și platforma de integrare a suportului. Proiectul stabilește o nouă viziune pentru utilizarea capacităților de calcul mobile pentru provizionare și susținerea unei conectivități omniprezente și aplicații și servicii în timp real pentru nevoile orașelor inteligente.


Proiectul EV-BAT evaluează potențialul bateriilor Redox Flow ca sursă de energie pentru vehiculele electrice hibride. Sistemul EV-BAT este gândit ca un concept hybrid între Vanadium Redox Flow Battery și Hydrogen Fuel Cell pentru managementul energiei într-un vehicul electric, cu zero emisii. Beia Consult participa la acest proiect în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică (ICPE-CA), Institutul Național pentru Fizica Laserilor, Plasmei și Radiațiilor (INFLPR), Universitatea POLITEHNICA din București și Euroservice Net Pma SRL.


Obiectivul proiectului CarbaDetect este realizarea modelului experimental demonstrativ de imunobiosensor, bazat pe nanomateriale din carbon/magnetică și anticorpi pentru detectarea pesticidelor (carbaril și/sau carbendazim sau molecule înrudite) în produsele horticole. Parteneri în consorțiu cu BEIA sunt Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Inginerie Electrică (ICPE-CA), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Microbiologie și Imunologie și Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Industrializarea și Marketingului Produselor Horticole „HORTING”.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite