Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

SAP a īnregistrat venituri īn creștere īn 2014

02 Februarie 2015



SAP a înregistrat venituri totale de 17,5 miliarde de euro în 2014, în creștere cu 5% comparativ cu anul precedent. Anul trecut, compania a raportat o creștere puternică pe segmentul cloud, veniturile din subscrieri și servicii de suport ajungând în 2014 la 1,1 miliarde de euro, în creștere cu 45% față de anul anterior. De asemenea, veniturile din software și servicii software conexe au crescut cu 7%, până la 14,8 miliarde de euro.


„În 2014, am continuat să le livrăm clienților soluții și servicii bazate pe strategia Run Simple, astfel încât să îi putem ajuta pe aceștia să își transforme business-ul prin simplificare. Creșterea înregistrată de SAP se datorează platformei SAP HANA, celui mai mare portofoliu de soluții în cloud, precum și rețelei de turism corporate pe care SAP a creat-o prin achiziția Concur. Vom continua eforturile de creare a unui model de business mai previzibil și ne-am setat planuri ambițioase cu privire la segmentul cloud – în 2020, vizăm venituri de 7 ori mai mari decât în 2014”, a declarat Bill McDermott, CEO SAP.


Achiziția Concur, în decembrie 2014, a contribuit la lansarea celei mai mari rețele de turism corporate, piață estimată la 1.200 miliarde de doari. În cadrul acestei rețele, mai mult de 1,7 milioane de companii din întreaga lume realizează tranzacții pentru deplasări în interes de serviciu de peste 700 miliarde de dolari – mai mult decât achizițiile de pe Amazon, eBay și Alibaba la un loc.


De asemenea, atenția acordată de SAP soluțiilor pentru simplificarea experienței clienților a contribuit la creșterea de anul trecut. Platforma omni-channel hybris, alături de Cloud for Sales, a contribuit la creșterea veniturilor din software, subscrieri cloud și servicii de suport în 2014.


SAP HANA, platforma pentru aplicații de business în timp real, continuă să fie un motor de creștere pentru SAP. Toate piețele pe care activează SAP au înregistrat un grad mare de adopție a tehnologiei HANA, în toate industriile, pe măsură ce companiile au conștientizat beneficiile pe care această platformă le poate aduce business-ului. În prezent, există peste 5.800 de clienți SAP HANA la nivel global.


Bazându-se pe creșterea puternică înregistrată în 2014 pe segmentul cloud, SAP estimează că veniturile din subscrieri cloud și servicii suport se vor ridica la 1,95 – 2,05 miliarde de euro în 2015. Limita superioară a acestei estimări ar reprezenta o creștere cu 86% și este de așteptat ca noile achiziții, Concur și Fieldglass, să contribuie în proporție de aproximativ 50% la această creștere. Per ansamblu, compania se așteaptă în 2015 la o creștere cu 8%-10% a veniturilor din cloud și software.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite