Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Radiocom – angajat in cursa pentru WiMAX

28 Aprilie 2006



Radiocom, lider de piata in domeniul broadcasting-ului, urmareste prin investitii permanente in tehnologii moderne furnizarea de noi servicii prin adoptarea de noi tehnologii, precum si imbunatatirea celor existente.


Astfel, incepand cu septembrie 2005, Radiocom a inceput testarea in teren a noii tehnologii WiMAX, compatibila cu standardul IEEE 802.16-2004, actiune desfasurata in paralel cu procesul de certificare efectuat de catre forumul WiMAX in laboratoarele Cetecom din Malaga / Spania.


Testele au permis determinarea practica a unor parametrii tehnici necesari in procesul de proiectare a retelei, precum si definirea serviciilor ce vor fi oferite pe acest tip de sistem.


Principalul atu al Radiocom este detinerea unei licente nationale in 3,5 GHz, avand in vedere ca standardul pentru WiMAX fix este operational in Europa in aceasta banda de frecventa.


Testele efectuate la Cluj, Timisoara si Sibiu in conditii normale de trafic au confirmat compatibilitatea noii tehnologii de acces radio cu reteaua Radiocom.


De asemenea printre atuurile noastre pot fi enumerate si acoperirea nationala, calitatea ridicata a serviciilor oferite datorata tehnologiei utilizate, monitorizarea permanenta a serviciilor, experienta in furnizarea serviciilor, acoperirea nationala cu personal de specialitate comercial si tehnic, precum si faptul ca noua tehnologie completeaza cu succes reteaua de comunicatii a Radiocom.


Pentru Radiocom printre avantajele folosirii tehnologiei WiMAX se numara faptul ca permite oferirea de servicii wireless broadband atat persoanelor fizice, cat si celor din segmentul business. Atacarea pietei rezidentiale ne va permite cresterea rapida a numarului de clienti si, in acelasi timp, exploatarea mult mai eficienta a resurselor de transmisiuni de care dispunem in reteaua proprie de infrastructura formata din peste 2.600 km de legaturi de radio relee digitale de mare capacitate.


Tehnologia WiMAX, prin acoperirea mare realizata de o singura statie de baza (o raza de maximum 70 km) va permite oferirea de servicii de cea mai buna calitate abonatilor raspanditi pe o arie mare din punct de vedere geografic si celor aflati in noile cartiere rezidentiale necablate.


“Conform proiectului nostru, clientii rezidentiali din peste 100 de localitati urbane si rurale din Romania, care nu dispun de acces ADSL sau CATV, vor beneficia in prima faza de dezvoltarea retelei, de servicii de acces la Internet de banda larga (1 Mbps in mediul urban si 512 Kbps in mediul rural) si de telefonie fixa, nationala si internationala”, a declarat Ionel Branga, director comercial Radiocom.


In faza a II-a a implementarii proiectului, faza programata in urmatorii 2-3 ani, Radiocom va oferi clientilor sai noi servicii multimedia si video streaming.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite