Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Solutii FTTH de la Optokon

28 Aprilie 2006



In acest articol voi prezenta solutia FTTH oferita de Optokon, implementata FTTH cu succes in tarile scandinave (incepand din 2003) si in Europa de Vest (2004-anul curent).
schema FTTH
In figura 1 este prezentata schema generala a unei retele FTTH. Punctele importante in topologia retelei sunt:


* POP (Point of presence): un punct de acces Internet care deserveste mai multi utilizatori.


* MTU (Multi-tenant Unit): o cladirerezidentiala sau business care arein componenta birouri, parcuri comerciale, campusuri universitare sauapartamente.


* CO (Central Office): un centru de comutatie ce apartine unui operator (carrier) si in care sunt terminate si comutate trunchiurile si buclele locale de comunicatie.


* CPE (Customer premises): reprezinta zonele rezidentiale in care utilizatorul detine un echipament de comunicatii cum ar fi telefon sau orice alt echipament care nu se afla la operator sau pe linia de comunicatii.


Solutia FTTH propusa de Optokon esteconstituita din echipamente optoelectronice impartite, conform figurii 1, in trei categorii A, B, C.


In categoriile A si B sunt incluse echipamentele care deservesc in special puncte de distributie, si anume familiile de media convertoare rack-abile CRM 2800, CRM 3500 precum si SFP si GBIC.


CRM 2800 este un sistem instalabil in rack 19” , care poate gazdui pana la 19 module de media convertoare simple, fara management. Acest sistem permite extensia retelelor Ethernet pana la maximum 120 Km, fara a degrada performantele retelei. Media convertoarele pot lucra pe doua fibre optice sau pe o singura fibra optica folosind tehnologia WDM sau CWDM.


Sasiul CRM2800 poate inmagazina doua surse de alimentare AC sau DC. In cazul in care ambele surse sunt montate pe acelasi sasiu, alimentarea sistemului este asigurata de amandoua, iar in cazul in care una dintre ele isi inceteaza functia, ea este preluata de cea de a doua. Un modul de diagnostic poate fi instalat in locul unui media convertor, acesta fiind capabil sa genereze informatii despre functionarea surselor de alimentare sau a ventilatoarelor de racire.


CRM 3500 este un sistem instalabil in rack 19” care poate gazdui pana la 16 module de media convertoare. Acest sistempermite monitorizarea si configurarea dela distanta, precum si generarea unei bucle loopback pentru autodiagnosticare. Sistemul SNMP UltraVista permite administratorilor de retea sa poata monitoriza intregul sistem care poate fi instalat in locatii diferite.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite