Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Managerial Tools >> HR >> Stiri si comunicate

Cristina Săvuică este noul preşedinte al ARAMT

04 Februarie 2015Cristina Săvuică, Chief Happiness Officer al companiei de recrutare şi consultanţă în resurse umane Lugera, The People Republic, este noul preşedinte al Asociaţiei Române a Agenţilor de Muncă Temporară (ARAMT). Ea succede la conducerea asociaţiei Sorinei Donisa, al cărei mandat s-a încheiat la finele anului trecut.
Fondată în luna iunie 2010 de cei mai mari jucători de pe piața serviciilor de resurse umane, ARAMT este organizaţia profesională de profil a agenţilor de muncă temporară din România.


Asociaţia reuneşte în prezent 18 companii internaţionale şi locale şi își propune setarea unor standarde de calitate ale industriei, sincronizate cu bunele practici la nivel european, flexibilizarea condițiilor de acces pe piața muncii și crearea de noi locuri de muncă. ARAMT este membru afiliat al EUROCIETT – Confederația Europeană a serviciilor private de ocupare a forței de muncă prin agent.


„ARAMT rămâne fidelă misiunii de a sprijini dialogul dintre toți partenerii implicați în vederea participării active la soluţionarea tuturor provocărilor din acest domeniu şi asigurării funcţionării optime a pieţei de muncă temporară, a tratamentului egal al tuturor angajaţilor, precum şi a alinierii legislaţiei interne în domeniul muncii la cea europeană şi internațională. Munca temporară asigură un grad optim de flexibilitate atât pieţei muncii, cât şi angajaţilor, contribuind la crearea de locuri de muncă şi la creşterea economică”, a declarat Cristina Săvuică, Preşedintele ARAMT.


Membrii ARAMT derulează, conform estimărilor, circa 70% din activitățile de muncă temporară din România, înregistrând o cifră de afaceri de peste 216 de milioane de euro în 2013, cu aproape 40 de milioane de euro mai mult decât în 2012. Aceasta reprezintă o creștere cu peste 20% față de anul precedent și cu peste 60% față de 2010.
Cele 18 companii, agenți de muncă temporară autorizați care fac parte din ARAMT, sunt în ordine alfabetică: Adecco România, Agenția Professional, APT Resources&Services, Best Personal Services, Deco Meuble, Gi Group, Grafton Recruitment, IHM Total Consult, Humangest, Lugera, Manita Group, ManpowerGroup România, Pro-HR, Ro-Temps, TjobsRecruit, Trenkwalder, Quanta România și Work Support Agency (WSA).


Absolventă a Facultății de Relații Internaționale din cadrul Academiei de Studii Economice București, Cristina Savuică are o experiență de peste 13 ani în domeniul resurselor umane, fiind cea care a deschis în România prima reprezentanță a companiei Lugera, The People Republic, astăzi una dintre cele mai importante companii de recrutare și furnizare de servicii de muncă temporară din România. În calitate de Chief Happiness Officer Lugera, Cristina Săvuică deține însă participații și roluri în cadrul mai multor companii din Grupul Lugera: Lugera Olanda, Polonia, Cehia și România.
Totodată, Cristina este şi a fost implicată activ în comunitatea românească de HR, Lugera fiind membru fondator ARAMT.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite