Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

MCTI si SIEMENS impreuna pentru un e-viitor

28 Aprilie 2006



La inceputul lunii aprilie s-a semnat la Bucuresti protocolul de colaborare intre MCTI si SIEMENS AG Austria, al carei obiectiv este crearea unei relatii care sa sprijine initiatvele si efortul MCTI in constructia si dezvoltarea unei societati informationale si a unui guvern informatizat. Alte obiective sunt intensificarea performantelor pietei libere de telecomunicatii din Romania, promovarea utilizarii celor mai noi tehnologii si a unui software avansat in programele de educatie in scoli si universitati, sprijinirea cresterii sectorului IT&C prin continuarea investitiilor in acest sector. “Prin semnarea acestui protocol, cu reprezentantii companiei SIEMENS, facem un pas important catre indeplinirea obiectivelor strategice de guvernare, si anume modernizarea administratiei, optimizarea infrastructurii informationale intrguvernamentale si promovarea introducerii noilor tehnologii.”, a declarat Zsolt Nagy, ministrul MCTI. “Consideram ca este una din responsabilitatile noastre sa contribuim la dezvoltarea tarilor din regiunea noastra economica. De accea, SIEMENS sprijina Romania pe calea sa catre o societate informationala moderna. Prin semnarea acestui protocol ne oferim Know-how-ul si colaborarea in dezvoltarea domeniului informational si comunica-tional din Romania.”, a declarat Franz Geiger.
Franz Geiger
Desi protocolul este unul de intentie, care nu creeaza in sine obligatii legale, fiind incheiat cu scopul de a furniza principiile si termenii cheie pentru viitoarea cooperare


Intre parti, partile semnatare s-au angajat dupa cum urmeaza: MCTI va desfasura toate demersurile necesare trecerii la societatea informationala, sa promoveze accesul la informatie si cunoastere, in vreme ce contributia SIEMENS consta in furnizarea de asistenta in planificarea si implementarea proiectelor de e-Government, oferirea de sprijin in dezvoltarea unei piete libere de comunicatii si inii planificarea si implementarea de solutii eficiente pentru bucla locala, continuarea colaborarii cu specialistii IT&C din Romania, cat si transferul de know-how companiilor romanesti din domeniu.


SIEMENS numara in Romania aproape 3000 de angajati, 13 companii care reprezinta tot portofoliul, de la vanzari si service la cercetare-dezvoltare, prezente in toate domeniile de activitate si intrate demult in cotidian (de exemplu trenurile Sageata Albastra, softuri pentru computerele de bord ale autoturismelor, aparatura medicala de inalta performanta, sisteme de tratare a apei, centrale electrice, s.a.). Numai in dezvoltarea de software, activeaza in Romania 2000 de angajati, in trei companii: Siemens VDO Automotive SRL- Timisoara, Siemens PSE Romania SRL- Brasov, Forte Business Services SRL, rezultata din preluarea companiei romanesti Forte.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite