Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IT&C >> Stiri si comunicate

Endava a deschis un nou sediu în Pitești

04 Februarie 2015Endava a deschis cel de-al patrulea centru de dezvoltare din România, în Pitești, unde planifică să angajeze 100 de specialiști IT în următorii trei ani. Aproximativ 40% dintre angajații din acest centru vor fi recrutați prin intermediul programului Endava dedicat absolvenților IT.


Compania a ales să deschidă un nou sediu în Pitești datorită potențialului de dezvoltare al acestui oraș, mai ales dacă sunt luate în considerare progresul recent și planurile de investiții în infrastructură, precum și potențialul universității din Pitești, care are o ofertă bogată în ceea ce privește studiile tehnice. Apropierea față de București, fapt ce asigură o comunicare rapidă și ușoară între cele două centre, a reprezentat un alt factor important în alegerea orașului Pitești pentru o nouă locație Endava.


„Deschiderea unui nou sediu în Pitești face parte din strategia noastră de creștere organică, consolidând poziția pe piața din România. Noul sediu va beneficia de o strânsă colaborare cu cel din București și ne așteptăm ca acest lucru să contribuie la o dezvoltare rapidă”, a declarat John Cotterell, CEO Endava.


Investițiile realizate de Endava în primele 12 luni de la inaugurarea sediului din Pitești vor depăși 125.000 euro, iar pentru al doilea an de activitate, compania estimează investiții similare.


„Planificăm să recrutăm aproximativ 50 de persoane până la finalul anului 2015 și ne dorim să construim în Pitești o echipă solidă de cel puțin 100 de persoane în următorii trei ani”, a spus Radu Grosu, Delivery Director în cadrul centrului Endava din București, responsabil cu deschiderea noului sediu.


Printre pozițiile pentru care se fac recrutări în prezent se numără Senior .Net Developer, Automation Tester, Software Tester, Security Test Engineer și Java Developer.


Ca parte din strategia de recrutare a Endava utilizată în toate locațiile companiei, în 2015, compania va organiza evenimente de tipul Open Day și programe pentru absolvenți în Pitești. De fapt, reprezentanții Endava estimează că aproximativ 40% dintre angajările din noul centru, în următorii trei ani, vor fi realizate prin intermediul programelor pentru absolvenți IT.


În ceea ce privește proiectele în care vor fi implicați noii angajații Endava din Pitești, acestea vor fi similare celor din București, respectiv proiecte de dezvoltare software pentru companii din domeniul financiar, iar principalele tehnologii utilizate vor fi Java și .Net.
În ultimii doi ani, Endava a înregistrat o creștere cu peste 80% a numărului de angajați în România și continuă să fie foarte activă în recrutarea de specialiști IT pentru celelalte trei centre de dezvoltare și suport pe plan local, în București, Cluj-Napoca și Iași, unde compania numără peste 1.200 de angajați.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite