Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

Comisia Europeană a lansat platforma online fi-compas

04 Februarie 2015



România are posibilitatea să identifice surse de finanțare pentru acele proiecte care au fost ignorate de investitori, fiind considerate prea riscante, prin intermediul noii platforme on-line fi-compass, lansată în data de 19 ianuarie de Comisia Europeană (CE), în parteneriat cu Banca Europeană de Investiții (BEI). Proiectele avute în vedere pot fi în domenii variate, cum ar fi transport, energie sau internet în bandă largă.
Platforma on-line fi-compass oferă tuturor cetățenilor europeni interesați de oportunitățile oferite de Fondul European pentru Investiții Strategice (FEIS) despre instrumentele financiare disponibile, precum și alte informații relevante.


Comisarul pentru politică regională Corina Crețu a declarat: „Salut lansarea fi-compass care va funcționa ca ca un bazin comun de know-how și va avea rolul de a maximiza impactul real al acestui plan de investiții. Acest instrument poate furniza exemple excelente pentru alte țări, în special pentru cele care se luptă să atragă finanțare europeană, și să asigure o utilizare eficientă a acesteia. Încurajez statele membre să dubleze valoarea investițiilor canalizate prin intermediul instrumentelor financiare în noua perioadă de programare.”


Odata cu lansarea platformei fi-compass, CE și BEI lucrează la cel de-al doilea pilon al Planului de Investiții, astfel încât efectele acestuia să înceapă să apară în economia europeană. Acest al doilea pilon vizează sporirea asistenței tehnice (cu un hub consultativ pentru a oferi tot sprijinul financiar și tehnic necesar pentru promotorii publici și privați) și asigurarea transparenței investițiilor.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite