Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Transporturi >> Stiri si comunicate

UE va sprijini dezvoltarea de sisteme comune de transport inteligent

04 Februarie 2015



Programul TEN-T al UE va sprijini cu aproape 2 milioane de euro inițiativa României și altor 11 state membre de a ajunge la un consens european cu privire la sistemele comune de transport inteligent (ITS). Proiectul vine în completarea Platformei europene ITS în curs și va continua activitățile în vederea armonizării ITS pe întregul continent.


Operatorii și autoritățile europene de transport rutier cooperează cu Comisia Europeană în cadrul inițiativei EasyWay pentru a încuraja armonizarea și interoperabilitatea europeană a sistemelor de transport inteligent printr-o serie de proiecte cu privire la standarde și proceduri comune.
Proiectul EIP+ va monitoriza liniile directoare EasyWay, va evalua impactul la scară europeană a proiectelor ITS și va disemina bunele practici în statele membre.
În cadrul proiectului se vor pune, de asemenea, la dispoziție un birou de asistență tehnică și o unitate de asistență pentru utilizatori pentru a promova inițiativa EasyWay. Se preconizează că proiectul va contribui la cooperarea internațională cu privire la ITS, în special în ceea ce privește lucrările din domeniu finanțate prin intermediul Cererii multianuale de propuneri TEN-T 2013.
La această inițiativă iau parte Germania, Grecia, Spania, Finlanda, Franța, Irlanda, Italia, Olanda, Portugalia, România, Suedia și Marea Britanie.


Proiectul a fost selectat pentru finanțare din partea UE cu ajutorul experților externi din cadrulCererii multianuale de propuneri TEN-T 2013, prioritatea „Sisteme de transport inteligent”. Implementarea sa va fi monitorizată de INEA, Agenția Executivă pentru Inovare și Rețele a Comisiei Europene.
Proiectul trebuie să fie finalizat până în decembrie 2015.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite