Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Sanatate >> Stiri si comunicate

Charisma Medical Software este pregatit pentru integrarea cu Cardul de sanatate

09 Februarie 2015Charisma Medical Software, sistemul informatic care stă la baza activității unor companii precum MedLife, Regina Maria sau Anima Specialty Medical Services este pregatit să asigure integrarea furnizorilor de servicii medicale cu Cardul Electronic de Asigurări de Sănătate (CEAS). TotalSoft a implementat cu succes în sistem funcționalitățile oferite furnizorilor de servicii medicale de componenta CEAS, parte integrantă în Platforma Integrată a Asigurărilor de Sănătate (PIAS), îmbinând într-un mod optim validările operaționale impuse de noile modificări legislative cu modul de desfășurare a proceselor.


Cardul electronic de sanătate este un proiect de interes naţional care are ca scop principal obținerea unei mai mari transparențe şi eficientizarea fondurilor utilizate în sistemul de asigurări sociale de sănătate. El va deveni, din luna februarie, instrumentul obligatoriu de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul PIAS.

În Charisma Medical Software au fost dezvoltate funcționalități care permit integrarea sistemului cu toate tipurile de dispozitive agreate de către CNAS. În funcție de tipul de contract de furnizor de servicii medicale pe care clientul Charisma îl are cu CNAS, TotalSoft oferă posibilitatea activării funcționalităților disponibile în relația cu CEAS. Cardurile de asigurat și validarea serviciilor efectuate se pot face direct din aplicație atât de către medic, cât și de către operatorul din recepția unității medicale putându-se lucra în mod centralizat. Pe lângă funcționalitățile obligatorii, TotalSoft a creat în Charisma alerte care să atenționeze utilizatorii centrelor medicale asupra necesității de semnare a serviciilor efectuate, în cazul în care cardul nu corespunde pacientului selectat etc.


Cu ajutorul CEAS se vor gestiona informațiile privind istoricul pacientului și alte date importante cu privire la asigurat, obținându-se transparența funcționării sistemului de sănătate și controlându-se eficient posibilele fraudele privind raportarea serviciilor medicale efectuate asiguratului.

Pe piața privată de servicii medicale, Charisma Medical Software este cel mai răspândit sistem informatic de management al activității medicale și de laborator utilizat în 9 spitale, 40 clinici și 19 laboratoare de analize medicale. Fluxul lunar de pacienți gestionați prin Charisma depășește 320.000 de pacienți în clinici și spitale și circa 1,5 milioane de analize de laborator.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite