Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

IBM depaseste recordul de brevete in 2014 in SUA

09 Februarie 2015



IBM a anuntat recent ca a inregistrat un record de 7.534 de brevete primite in 2014 – marcand astfel cel de-al 22 lea an consecutiv in care compania a fost in fruntea listei anuale a beneficiarilor de brevete in SUA.

Inventatorii IBM au dobandit o medie de peste 20 de brevete pe zi in 2014, astfel propulsand compania sa devina prima care depaseste pragul de 7.000 de brevete intr-un singur an.
„Investitiile continue facute de IBM in cercetare si dezvoltare sunt esentiale in declansarea transformarii companiei noastre, in timp ce noi cautam sa surprindem oportunitatile emergente reprezentate de cloud, big data and analytics, security, social si mobile”, a declarat Ginni Rometty, Presedinte IBM si CEO.


Rezultatul recordului obtinut de catre companie in 2014 a avut la baza peste 3.000 de brevete – 40% din totalul anual – acoperind o gama larga de inventii in cloud computing, analytics, mobile, social si security. In ultimii 5 ani, IBM a avut o productivitate mai mult decat dublata a brevetelor in cadrul acestor zone strategice de crestere si a fost beneficiarul principal al brevetelor in cloud, analytics, mobile, social si securitate in aceasta perioada.
Inventatorii IBM au mai primit peste 500 de brevete pentru inventii care vor inaugura o era de sisteme cognitive, inclusiv noile tehnologii cognitive Watson conexe.
In cursul celor 22 de ani in care IBM a fost in topul listei de brevete (1993-2014), inventatorii companiei au primit peste 81.500 de brevete din SUA.


Numarul de brevete al companiei in anul 2014 a depasit totalurile combinate ale companiilor Accenture, Amazon, Google, HP, Intel si Oracle.
Peste 8.500 de angajati IBM cu domiciliul in 46 de state si teritorii si 43 de tari sunt responsabili pentru inregistrarea acestui record de brevete in 2014. Inventatorii IBM care au domiciliul in afara SUA au contribuit la peste 34% din brevetele companiei in 2014.



Tags: IBM, Brevete, Record

Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite