Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Diverse >> Stiri si comunicate

Mio Romānia: piața locală de dispozitive GPS va urca anul acesta la 5,5 milioane de euro

09 Februarie 2015Valoarea vânzărilor de dispozitive GPS ar putea urca anul acesta la 5,5 milioane de euro, pe fondul achiziției de produse mai scumpe, dar care oferă mai multe facilități, precum: actualizări gratuite ale hărților, diagonală mai mare a ecranului, hărți cu acoperire mai bună, informații din trafic în timp real, capacitatea de învățare a stilului de condus al utilizatorului, folosirea informațiilor colectate de la alți utilizatori etc., conform estimarilor Mio Romania.


Mio a pus la dispoziția utilizatorilor o nouă actualizare a hărților pentru echipamentele GPS. Prin serviciul Lifetime Map Update (LMU), aceștia pot actualiza gratuit hărțile, de până la 4 ori pe an, pe toată durata de viață a GPS-urilor. Utilizatorii vor avea astfel acces la hărți mai detaliate, cu mai multe Puncte de Interes și străzi secundare și vor ști cu exactitate unde se află radarele fixe și camerele de supraveghere.
În prezent, hărțile preinstalate pe GPS-urile Mio au o acoperire de 92% pentru drumurile principale din România și de 87% la nivel de orașe. Cât privește Europa, drumurile principale sunt acoperite în proporție de aproape 100%, iar la nivel de orașe acoperirea este de 80% (datele diferă de la o ţară la alta).


Comportamentul utilizatorilor se schimbă și în raport cu navigatoarele pentru biciclete, ca urmare a conștientizării avantajelor acestor dispozitive. Produsele destinate bicicliștilor, din gama Mio Cyclo, sunt rezistente la umiditate şi la şocuri si vin echipate cu hărţi care generează rute ce pot fi parcurse cu bicicleta și au preinstalate hărţile rutiere.

Noile produse introduse în portofoliul Mio în 2014 (7 noi dispozitive GPS, 7 noi camere video auto, iar pe final de an 3 modele de navigatoare pentru biciclete, un model de cameră video sport și un model de ceas inteligent) au contribuit la creșterea cotei de piață a Mio în România până la 30%.Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariutrimite