Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

F-Secure pentru pisici?

28 Aprilie 2006



Dupa cum v-am obisnuit, F-Secure – intotdeauna la curent cu ultimele noutati si tehnologii din domeniul securitatii informatiilor – revine cu o tema interesanta: Pot fi pisicile infectate cu virusi de calculatoare?
Astfel, F-Secure a prezentatde curand pe weblog (http://www.f-secure.com/weblog/) un scenariu amuzant dar si infricosator – preluat dintr-un studiu efectuat intr-o universitate din Amsterdam.
Andrew Tanenbaum si studentii sai au publicat recent un studiu despre posibilitatea imprastierii virusilor RFID tags (Radio Frequency Identification Tags). Studiul se intituleaza “Poate fi pisica dumneavoastra infectata cu un virus de calculator?”.
RFID tags, dupa cum probabil stiti, sunt mici chip-uri radio care pot fi plasate pe obiecte, animale sau chiar oameni. Odata plasate, un cititor special poate citi informatiile la zeci de metri distanta. Tehnologia este deja aplicata in multe domenii: pentru a urmari bagaje in aeroporturi, pentru verificarea automata a bagajelor, etc. De asemenea, este deja un lucru comun utilizarea acestor chip-uri pentru o mai usoara identificare a animalelor de companie.
Studiul prezinta un posibil atac in care chip-ul poate avea o mica incarcatura (127 caractere) care va infecta cititorul RFID. Mai exact, se poateutiliza un atac de tip “injectie” SQL impotriva unei baze de date Oracle care interactioneaza cu cititorul. Cititorul va continua sa infecteze noi chip-uri. Din fericire, acest lucru este in prezent doar un concept, insa ramane un scenariu infricosator.
Ca o nota, stiati ca RFID tags sunt utilizate de asemenea pentru a lupta impotriva virusului aviar H5N1?
Pentru detalii despre virusi si solutiile de securitate, va rugam nu ezitati sa contactati:
Infodesign – Distribuitor UnicF-Secure – www.infodesign.ro



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite