Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Securitate >> Stiri si comunicate

33% dintre utilizatori nu adopta masuri de protectie atunci cand isi imprumuta dispozitivele

09 Februarie 2015



Conform unui studiu realizat de Kasperky Lab, in parteneriat cu B2B International, 33% dintre respondentii care isi imprumuta dispozitivele rudelor, colegilor sau prietenilor, nu adopta masuri pentru a-si proteja informatiile confidentiale. Acestia nu considera ca utilizarea dispozitivelor personale de catre mai multe persoane este riscanta, desi posibilitatea de a pierde datele stocate creste semnificativ odata cu numarul de utilizatori care folosesc acelasi dispozitiv.


Aproximativ unul din trei utilizatori, din Europa, au afirmat ca obisnuiesc sa utilizeze acelasi dispozitiv cu o alta persoana. 29% dintre ei imprumuta dispozitivele adultilor cu care locuiesc, 4% le imprumuta copiilor, in timp ce 1% le imprumuta colegilor sau cunostintelor. Aceste procente se aplica celor mai des utilizate dispozitive cu acces la internet, fiind totodata dispozitivele care pot stoca date importante, precum informatii de logare si parole.

Lipsa unei protectii eficiente a dispozitivelor este extrem de periculoasa – nimeni nu poate fi sigur ca ceilalti utilizatori sunt constienti de riscurile amenintarilor cibernetice. Un utilizator neexperimentat poate deveni victima inselatoriilor infractorilor cibernetici sau poate sa descarce un fisier executabil periculos. In acelasi timp, 33% dintre respondentii care isi imprumuta computerele, telefoanele si tabletele, nu adopta masuri de securitate pentru ca nu sunt constienti de riscuri. Doar 38% dintre utilizatorii din Europa fac back-up datelor importante inainte de a imprumuta dispozitivul, 33% dintre acestia isi protejeaza informatiile cu parola, iar 20% incearca sa nu stocheze informatii importante.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite