Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Altele >> Stiri si comunicate

web2sms a trimis peste 100 milioane de SMS-uri în 2014

09 Februarie 2015



web2sms, serviciu de mobile marketing dezvoltat de NETOPIA, a expediat peste 100 milioane de SMS-uri în 2014, cu 45% mai multe față de cele expediate în anul precedent. Cele mai multe SMS-uri transmise de web2sms anul trecut au fost pentru clienții din domeniul bancar, urmați de cei din retail.


Potrivit informațiilor NETOPIA, peste 3.000 de clienți au folosit platforma web2sms în 2014 pentru a trimite mesaje comerciale și de informare. Cele mai importante volume au fost generate de companiile din sectorul bancar, urmate de cele din retail, unde jocurile și concursurile prin SMS au crescut cu peste 50% față de 2013.


Performanța web2sms din 2014 vine și pe fondul evoluției generale a pieței locale de mobile marketing, care a crescut cu peste o treime față de 2013, și care, conform estimărilor NETOPIA, va ajunge la un volum de 350 de milioane de SMS-uri în 2015.
În cazul web2sms, campaniile de marketing au reprezentat doar 14% din totalul SMS-urilor expediate anul trecut, volumele principale fiind reprezentate de SMS-urile tranzacționale.
Companiile din România care utilizează cu precădere SMS-ul ca metodă de comunicare cu baza de clienți rămân cele care admininstrează baze mari de clienți, respectiv companii din sectorul financiar-bancar, retail și telecom.


„Evoluția cea mai importantă se vede în cazul campaniilor realizate de companii cu propriile baze de clienți, în creștere cu 30% față de anul precedent. Sunt și genul de campanii care înregistrează cele mai bune rate de răspuns, chiar și 8% în anumite cazuri”, declară Antonio Eram, CEO și Fondator NETOPIA.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite