Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

IMT deschide porţile către Măgurele High Tech Cluster şi colaborarea cu industria

13 Februarie 2015




“Fii cercetător pentru o zi!”- vizita liceenilor de la Colegiul Naţional Sf. Sava la IMT
Ziua Porţilor Deschise a oferit şi ocazia invitării unui grup de elevi din clasa XI, de la Liceul Sf. Sava (mulţumim d-nei Directoare Elena Crocnan). Ei au văzut “pe viu” că şi în România există condiţii pentru a învăţa şi a face cercetare la nivel european, în domenii de vârf. Detalii: www.imt.ro/zpd2014.

Evoluţii europene în domeniul infrastructurilor de cercetare şi orientarea IMT
În UE există deja o experienţă consistentă pe două direcţii: (a) Universităţile susţin infrastructuri experimentale pentru cercetarea interdisciplinară; (b) Există ecosisteme de cercetare, care practică “inovarea deschisă” sau clustere regionale orientate spre anumite domenii; acestea cuprind firme mari şi mici, IMM-urile au acces la facilităţile organizaţiilor mari. “Orizont 2020” preconizează şi alte activităţi în beneficiul IMM-urilor inovative, printre care: (a) realizarea de reţele de infrastructuri de cercetare, asigurând servicii tehnologice şi de transfer de cunoştiinţe; (b) dezvoltarea de platforme tehnologice bazate pe TGE.

Evenimentul organizat de IMT a urmărit să pregătească terenul pentru aceste ultime două dezvoltări, plecând de la ideea că noile colaborări trebuie să se bazeze pe buna cunoaştere reciprocă a viitorilor parteneri.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite