Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Invitatie la Forum Market Watch

13 Mai 2006



Va invitam sa participati la Forumul de strategie MINOS-EURONET, care se va desfasura la Bucuresti in zilele de 18 si 19 mai 2006, in organizarea ANCS, CNCSIS, UEFISCSU si CCIR.
siglutza
Manifestarea se desfasoara cu concursul Comisiei Europene, Directoratul G - Componente si Sisteme din Directia Generala - Tehnologiile Informatiei si Media. Directoratul este reprezentat de catre consilierul sau, domnul doctor Stephan Pascall. De asemenea sunt reprezentate departamentele de micro- si nanosisteme si respectiv nanoelectronica. In afara celor trei experti ai Comisiei Europene, prezinta comunicari alti 16 specialisti straini din Austria, Republica Ceha, Finlanda, Franta, Lituania, Olanda, Polonia, Regatul Unit, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria.
Forumul strategic este menit sa raspunda la intrebari legate de contributia cercetarii la dezvoltarea economiei si la integrarea europeana, utilizarea fondurilor structurale, stimularea investitiilor in cercetare inclusiv din partea companiilor straine. Dezbaterea acestei tematici este cu atat mai oportuna cu cat Romania isi dezvolta in aceasta peripoada propria strategie CDI.
Dupa o privire generala asupra Programului Cadru 7, in prima zi a Forum-ului (18 mai) se prezinta modul in care se contureaza tematicile pentru viitoarele competii din PC7 in domeniile micro-si nanosisteme, nanoelectronica, nanotehnologii si nanofabricatie in general. O atentie speciala o prezinta modul in care se dezvolta infrastructurile, de la retele de cercetare si retele “mixte” de furnizori si utilizatori de tehnologie, la parcuri stiintifice si platforme tehnologice. Se dezvolta conceptul de ecosistem de inovare se prezinta modelul ”triplei elice” (cercetare-industrie-guvern), concept aplicat cu succes in tarile nordice.
O a treia sesiune din a doua zi a Forum-ului este dedicata aplicatiilor micro- si nanotehnologiilor in domeniile mediu, sanatate, energie, in industriile auto, telecomunicatii, textile si alimentara. Se prezinta, de asemenea, o perspectiva economica a nanotehnologiilor la scara globala.
Toate cele trei sesiuni care se desfasoara de joi 18 mai dimineata, pana vineri 19 mai la pranz sunt urmate de dezbateri. Prezenta expertilor, cercetatorilor si firmelor din Uniunea Europeana, inclusiv din noile state membre, permite o privire panoramica asupra problematicii cercetarii in Uniunea Europeana si o intelegere mai buna a noilor tehnologii, a tehnologiilor convergente (micro, nano, bio, info) asupra progresului economic. Amanunte apar pe site-ul www.minos-euro.net/forum, unde se face si inregistrarea on-line a participantilor.
Forumul din 18 - 19 mai, este primul dintr-o suita evenimente de acest tip, organizata in cadrul proiectului suport MINOS-EURONET (finantat de catre UE), care isi propune sa antreneze resursele existente in Est-ul Europei in dezvoltarile tehnologice care vor avea loc cu sprijinul Programului Cadru 7 al Platformelor Tehnologice Europene si a altor instrumente dedicate cresterii competitivitatii Europei. Complexitatea si dinamica accelerata a proceselor prin care trece Romania in prezent, fac extrem de necesara o astfel de confruntare de opinii, stabilirea de contacte. Se pot stabili noi parteneriate si se poate invata din modelele experimentate cu succes in alte tari.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite