Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Datanet Systems īncheie 2014 cu un profit īn creștere cu 10% şi pregătește extinderea pe piața externă

13 Februarie 2015



Datanet Systems, unul dintre principalii integratori locali de sisteme informatice complexe, a înregistrat în 2014 o cifră de afaceri de cca. 23,7 milioane USD, în creştere cu 3,4% faţă de anul precedent. Compania a raportat o creştere a profitabilităţii de 10%, obţinută în urma acţiunilor de eficientizare a costurilor interne. Datanet Systems a atins aceşti indicatori financiari în urma creşterii numărului de proiecte de infrastructură de date şi telefonie, precum şi a intensificării activităţii pe noi linii de business. Complementar, numărul de angajaţi ai companiei a ajuns la 56, în creştere cu 20% faţă de anul anterior. 2014 a reprezentat un an de construcţie şi consolidare pentru Datanet Systems, care a pus bazele unui centru de dezvoltare, integrare şi implementare software, orientat preponderent pe segmentul aplicaţiilor de call center, customer service, administrare de reţele de date şi infrastuctură pentru Cloud Computing.

În 2015, Datanet Systems îşi menţine focusul pe proiectele de integrare de soluţii informatice complexe, cu un grad ridicat de personalizare, astfel încât să răspundă eficient cerinţelor clienţilor. O a doua direcţie importantă de business pentru acest an o reprezintă proiectele de export de servicii profesionale în domeniile infrastructură IT&C şi software, proiecte care au ca beneficiari companii mari din domeniul transporturilor aeriene din regiunea EMEA (Europa, Orientul Mijlociu şi Africa). "Creşterea din 2014 se înscrie în evoluţia unei companii mature, cu obiective bine trasate. Ne-am atins toate obiectivele propuse şi am stabilit o direcţie clară pentru dezvoltarea viitoare a companiei. Avem resursele umane şi competenţele tehnice necesare pentru a ne putea consolida poziţia pe piaţa regională, cu proiecte complexe, dezvoltate pentru clienţi de top.

Colaborăm pe piaţa internă cu nume mari, precum Vodafone, Orange, RCS&RDS şi suntem siguri că putem livra aceeaşi calitate oricărei companii din regiune", afirmă Dragoș Stroescu, Director Executiv al Datanet Systems.

Pentru 2015, Datanet Systems are ca obiective o creştere similară a cifrei de afaceri şi dezvoltarea şi consolidarea activităţii pe pieţele externe. Compania pune accent pe tehnologii de tip Cloud Computing şi Data Center, sisteme IT&C furnizate ca serviciu, securitate şi soluţii de infrastructură informatică pentru transportul aerian.

Despre Datanet Systems:
Activ pe piaţă încă din 1998, Datanet Systems este unul din cei mai importanţi integratori de sistem pentru reţele de date, lider în domeniul sistemelor de comunicaţii unificate, videoconferinţă şi soluţii de infrastructură pentru centre de date. Datanet Systems este principalul partener Cisco în România şi derulează parteneriate de afaceri cu furnizori internaţionali precum EMC, VMware, Symantec, FireEye, LANDesk, Certes Networks, Aruba, Zoom International, AirWatch. Compania deţine un portofoliu complet şi competitiv de soluţii la standarde internaţionale în următoarele arii: infrastructură de comunicaţii, centre de date şi virtualizare, comunicaţii unificate, interacţiunea cu clienţii şi contact centers, securitatea informaţiei. Datanet Systems are o echipă de peste 50 de persoane, care însumează peste 65 de certificări profesionale. Din noiembrie 2009, Datanet Systems face parte din SOITRON Group SE.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite