Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Supravegherea video, un instrument de creştere a business-ului din ce în ce mai atractiv în România

13 Februarie 2015



În România numărul de proiecte de supraveghere video a crescut semnificativ în 2014, iar domeniile variate în care se implementează au condus la creșterea numărului de parteneri şi de clienţi. Marketa Bauerova, Manager Vânzări Axis Communications Europa Centrală și de Est ne-a vorbit despre necesitatea accesării soluţiilor de supraveghere video pentru securizarea unei investiţii sau creşterea unui business, despre trendurile care domină piața supravegherii video, cât și despre evoluția companiei în 2014 în România.



Poate deveni o companie mai profitabilă cu ajutorul unui sistem de securitate?
Securitatea video este un instrument vital în protejarea oamenilor și a proprietăților. De asemenea, un sistem video poate îmbunătăți rezultatele financiare ale unei companii. De exemplu, soluţiile de supraveghere retail deţin integrate funcţii care pot fi folosite pentru a analiza procesul de vânzare. Proprietarul unui magazin se poate uita peste înregistrări pentru a afla câți oameni au intrat în magazinul său într-o anumită zi, cu detalii referitoare la zona în care îşi petrec cel mai mult timp, poate să monitorizeze cele mai profitabile perioade ale zilei şi astfel poate optimiza procesul de vânzare. Mai mult, dacă aceste camere sunt conectate la casele de marcat, eficiența campaniilor de marketing poate creşte semnificativ. Totodată, proprietarul business-ului poate formula concluzii în funcție de felul cum se mișcă oamenii prin magazin pentru a lua decizii de merchandising, pentru a ști unde să plaseze produsele aflate în promoție. Un manager al unei reţele de magazine poate folosi sistemele de supraveghere şi pentru a urmări de la distanță activitatea tuturor angajaţilor, folosind un computer sau un dispozitiv mobil. Astfel, poate oferi feedback în timp real şi sfaturi pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor. Şi acestea sunt doar câteva exemple. Supravegherea video a devenit accesibilă, iar această soluţie trebuie achiziţionată în funcţie de necesităţi, existând dispozitive adresate fiecărui scenariu de folosire şi buget.

Care este trendul în industria supravegherii video?
Trecerea de la analog la supravegherea video în rețea este un trend activ de peste 20 de ani. Ne așteptăm ca piaţa să continue să crească şi urmează să atingă pragul de 23 de miliarde de dolari până în 2017. Pentru a înţelege mai bine acestă cifră, trebuie precizat faptul că fiecare a doua cameră vândută în 2014 a fost una IP, iar această tranziţie de la analog la digital va continua, înclusiv în România.

Cum este piața din România în comparație cu alte țări din Europa?
România este încă considerată o piață emergentă, dar utilizatorii din România sunt “trend setters”, adoptă rapid tehnologia. Vă place să aveți cea mai nouă tehnologie implementată exact atunci când este lansată.
Acest factor este extraordinar pentru că, în acest fel, dorința de upgrade va apărea după o perioadă de timp mai îndelungată; soluția devine astfel eficientă din punct de vedere al raportului calitate/preţ.

În 2014 am crescut de patru ori numărul de parteneri pe care Axis îi are în România. Acest lucru a fost posibil datorită muncii extraordinare realizate de Bogdan Gavril, Sales Engineer Axis. Bogdan lucrează împreună cu integratorii de sisteme din România şi îi ajută pe aceştia în dezvoltarea de proiecte locale. Un alt lucru semnificativ pentru piaţa din România este creşterea continuă a numărului de proiecte. Vom sprijini orice iniţiative împreună cu cei doi distribuitori Axis în România, ELKOTech România şi BNT.

Care a fost evenimentul anului pentru Axis în România, din punct de vedere al business-ului?
În iunie 2014 am semnat un nou parteneriat cu BNT. Acest pas a fost unul foarte important pentru noi, putând astfel să accesăm mai eficient piaţa de echipamentele de securitate din România, în care se regăsesc în jur de 70 de integratori de sisteme mari. Evenimentul a găzduit demonstrația practică și în transportul public din București a modului în care soluțiile noastre permit realizarea unei supravegheri discrete şi securizate, în timp real.

Care au fost cele mai importante realizări ale Axis Communications în 2014?
În 2014 am avut target principal continuarea procesului de dezvoltare și lansarea de noi produse inovative, astfel încât să putem reinventa din nou industria securității. Şi am reuşit din nou. Potrivit celor două companii de cercetare IHS și TSR, Axis este considerată și în 2014 liderul mondial în supravegherea video.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite