Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Networking >> Stiri si comunicate

TP-LINK lansează un router dual band care oferă viteze Wi-Fi de până la 1,9Gbps

17 Februarie 2015TP-LINK, producător de echipamente de networking și lider mondial și local pe segmentul routerelor wireless, lansează Archer C9, cel mai nou router wireless dual band gigabit. Având un design elegant, caracteristic familiei de produse Archer, noul dispozitiv oferă viteze wireless de până la 1,9Gbps. Archer C9 este echipat cu un procesor cu două nuclee tactat la 1GHz, antene dual band şi amplificatoare de semnal de mare putere, reprezentând soluţia ideală pentru crearea unei reţele stabile.
Creşterea numărului de dispozitive wireless din căminele utilizatorilor a dus la creşterea cererii pentru reţele Wi-Fi stabile, cu viteze de acces superioare,” a declarat Hermes Song, directorul general al TP-LINK Romania. „Noul Archer C9 contribuie la obţinerea celor mai bune experienţe pe cele mai noi console de jocuri şi pe noile televizoare inteligente, asigurând o conexiune stabilă la Internet, fără blocaje.”Archer C9 a fost conceput pentru a prioritiza traficul informaţional, cu scopul de a elimina blocajele ce pot apărea în reţea (lag), atunci când se conectează simultan mai multe dispozitive, reducând considerabil interferenţele externe. Aceste caracteristici asigură viteze de acces la Internet îmbunătăţite, o stabilitate crescută a întregii reţele şi o experienţă wireless superioară.

La fel ca oricare router dual band din oferta TP-LINK şi Archer C9 oferă flexibilitatea a două reţele dedicate: banda de 2.4GHz este potrivită pentru navigarea pe Internet sau citirea de email-uri, în timp ce banda de 5GHz este rezervată aplicaţiilor consumatoare de resurse precum streaming-ul video HD sau jocurile online.

Tehnologia Beamforming pentru un semnal îmbunătăţit - Archer C9 foloseşte tehnologia Beamforming pentru a identifica dispozitivele conectate şi pentru a direcţiona semnalul în scopul obținerii unei conexiuni wireless cu stabilitate sporită. Cele trei antene dual band detaşabile împreună cu amplificatoarele de semnal garantează un semnal Wi-Fi puternic în întregul apartament. Conexiunile prin fir se realizează cu ajutorul celor cinci porturi (1WAN+4LAN) care suportă performanțe de până la 1000Mbps. De asemenea, noul Archer C9 include şi un port USB 3.0, respectiv unul 2.0, pentru o partajare facilă a unei imprimante, a documentelor și a fișierelor media între dispozitivele conectate la reţea.

Tether – aplicaţie pe smartphone - Aplicaţia pentru dispozitive inteligente cu iOS şi Android, Tether, oferă o interfaţă intuitivă pentru configurarea şi administrarea uşoară a routerului Archer C9. Printre funcţiile care se pot accesa prin Tether se numără setarea privilegilor pentru utilizatori, configurarea controlului parental şi stabilirea regulilor de acces.

Caracteristici esenţiale ale routerului Archer C9:

· Suport pentru 802.11ac, cea mai nouă generaţie Wi-Fi

· Viteze wireless totale de până la 1,9Gbps, cu viteze de până la 1300Mbps în banda de 5GHz şi de până la 600Mbps în banda de 2,4GHz

· Trei antene dual band detaşabile pentru acoperire extinsă şi semnal stabil

· Tehnologia Beamforming pentru conexiuni Wi-Fi mai eficiente

· Procesor cu două nuclee tactat la 1GHz, care asigură o experienţă fără blocaje

· Porturi USB 3.0 şi 2.0 pentru partajarea imprimantelor și a fișierelor în reţea

· Instalare uşoară

· Buton WPS pentru securizarea WPA

· Criptare WPA-PSK/WPA2-PSK pentru cea mai eficientă protecţie a reţelei wireless

· Control parental avansat care permite blocarea individuală a paginilor web

· Funcția Guest Network asigură accesul Wi-Fi vizitatorilor, fără să compromită securitatea reţelei