Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Enterprise Applications >> ECM >> Stiri si comunicate

Sistec a obținut certificarea MSI de administrator arhivă electronică

25 Februarie 2015



Sistec a anunțat obținerea acreditării Ministerului pentru Societatea Informațională de a desfășura activități de management al arhivei electronice în condițiile Legii nr. 135/2007. Certificarea ministerului validează competențele companiei românești în ceea ce privește serviciile de arhivare a documentelor în format electronic și, totodată, recompensează eforturile realizate de Sistec de-a lungul timpului pe această linie de business.
Prin certificarea obținută de la Ministerul pentru Societatea Informațională, compania noastră a fost recunoscută printre liderii industriei de soluții și servicii privind arhivarea documentelor în formă electronică. În consecință, vom putea livra clienților noștri servicii de arhivare electronică de înaltă clasă, în conformitate cu legislația în vigoare, folosind tehnologii și soluții standardizate, implementate și gestionate de o echipă de experți dedicați”, a declarat Radu Dinescu, Managing Director Sistec Next Docs.
Serviciile de arhivare electronică a Sistec, certificate prin standardele ISO 9001, ISO 20000 și ISO 27001, și în conformitate cu normele impuse de legislația din România, păstrează documentele arhivate în centre de date de ultimă generație, acreditate, la rândul lor, de Ministerul pentru Societatea Informațională.
Compania se folosește de aplicații și tehnologii de ultimă generație pentru păstrarea documentelor arhivate în deplină siguranță, accesul la acestea fiind asigurat de o aplicație care corespunde tuturor cerințelor de securitate.
La finalul lunii iulie 2014, Sistec, împreună cu două companii partenere de pe piața locală, au câștigat o licitație ce presupune digitizarea fondului de arhivă a actelor de stare civilă din Republica Moldova. Prin realizarea acestui proiect, care are o valoare de 750.000 de dolari, compania românească va digitiza nouă milioane de acte din Republica Moldova, ce includ certificate de naștere, de căsătorie, divorț și deces, din perioada sovietică și contemporană.