Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Trei distincții internaționale pentru Konica Minolta

27 Februarie 2015



Konica Minolta a primit în februarie 2015 trei premii internaționale de responsabilitate socială - FTSE4Good Global Index, oekom research “Prime” și RobecoSAM Gold Award, dovedind încă o dată poziția de lider a companiei și angajamentul său pentru investiții durabile în dezvoltarea societății.
"Suntem încântați să vedem că inițiativele și eforturile noastre de responsabilitate socială corespund celor mai înalte standarde din industrie. Ne folosim know-how-ul pentru a aduce permanent valoare în soluționarea provocărilor clienților noștri și ale societății, în general. De aceea, fiind o companie sustenabilă și durabilă, suntem convinși că este responsabilitatea noastră să creăm valoare atât pentru societate cât și pentru noi înșine, prin integrarea eforturilor pentru soluționarea problemelor sociale și îmbunătățirea competitivității mediului de business. Crearea de valoare nouă este unul dintre principiile de bază ale Konica Minolta", a declarat Olaf Lorenz, Director General International Divizia Marketing Konica Minolta Business Solutions Europe GmbH.

Konica Minolta, prezentă în indexul global FTSE4Good pentru 12 ani consecutivi
Unul din cele mai importante indexuri ale comunităților responsabile din punct de vedere social, FTSE4Good Global Index, realizat de FTSE Group* (FTSE) în Marea Britanie, include și anul acesta compania Konica Minolta, pentru al doisprezecelea an consecutiv. În cea mai recentă evaluare, Konica Minolta a fost distinsă cu scorul maxim pentru guvernanța corporativă și aspectele ce țin de poluare și de resurse, precum și cu note mari pentru aspectele legate de schimbările climatice. FTSE a confirmat evaluarea Konica Minolta realizată în mod independent, în conformitate cu criteriile FTSE4Good, în urma căreia compania îndeplinește criteriile pentru a fi inclusă în indexul FTSE4Good. Creat de compania globală FTSE, FTSE4Good este conceput pentru a facilita investițiile în companii care îndeplinesc standarde de responsabilitate corporativă recunoscute la nivel global. Companiile din FTSE4Good respectă criterii stricte de mediu, sociale și de guvernanță și beneficiază de avantajele unor practici responsabile în afaceri.

RobecoSAM Gold recunoaștere investiițele durabile ale Konica Minolta
RobecoSAM, cu sediul în Elveția, este o societate de investiții internaționale, axată exclusiv pe investiții de durabilitate. Recent, RobecoSAM a lansat raportul “Sustainability Yearbook 2015”, în care 69 de companii din toată lumea sunt clasificate în categoria Gold Class, dintre care cinci de origine japoneză, inclusiv Konica Minolta. În segmentele “Calculatoare și Periferice” și “Electronice de birou”, Konica Minolta este singura companie japoneză inclusă în Gold Class. În urma evaluării din acest an, Konica Minolta a primit cea mai bună clasificare oferită în sectoarele “Calculatoare și Periferice” și “Electronice de birou” pentru inițiativele sale economice, inclusiv pentru managementul inovației și gestionarea riscurilor, precum și pentru inițiativele referitoare la schimbările climatice, pentru politica sa de mediu și pentru sistemele de management. Konica Minolta este inclusă în Gold Class pentru a doua oară, după raportul din 2013. RobecoSAM invită anual peste 3.000 dintre cele mai mari companii din lume să participe la evaluare, rezultatele fiind analizate în funcție de factori economici, de mediu și sociali, cu accent pe capacitatea de a crea valoare pe termen lung.

Konica Minolta primește statutul “Prime” de la oekom research pentru a cincea oară
Agenția germană oekom research AG este una dintre cele mai importante agenții de rating din lume, cunoscută pentru cercetările sale apreciate la nivel mondial referitoare la investițiile durabile și rating de sustenabilitate. În raportul său “2015 Corporate Rating” oekom a acordat Konica Minolta statutul "Prime”, fiind recunoscută ca una dintre companiile cu cea mai bună activitate de RCS din industria sa. Compania a primit statutul „Prime” din partea oekom research pentru 5 ani consecutivi, începând din 2011.