Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> IT ca Serviciu >> Stiri si comunicate

Star Storage lansează Elasticloud Marketplace

27 Februarie 2015



Star Storage a anunțat lansarea în cadrul serviciului StarVault Elasticloud, un magazin online cu peste 250 de aplicații gratuite (frame-uri) ca Magento, Wordpress, Alfresco, Drupal, SugarCRM etc, pentru a facilita accesul utilizatorilor la acestea printr-un singur click. În plus, prețurile pentru infrastructura StarVault Elasticloud sunt reduse cu până la 30%, serviciul fiind acum disponibil începând de la 0.004 euro/oră.
StarVault Elasticloud este un serviciu de tipul Platforma ca Serviciu (PaaS), care face parte din portofoliul de servicii StarVault Cloud de la Star Storage și are rolul de a pune la dispoziția oricărui utilizator final o infrastructură IT completă în cloud, auto-scalabillă atât pe verticală, cât și pe orizontală, securizată, ca o alternativă la modelul tradițional de achiziție a platformei IT. Serviciul oferă utilizatorilor propriile medii IT de dezvoltare prevăzute cu funcționalități cheie care permit rularea oricărui tip de limbaj de programare Java, PHP, Ruby, Python, Node.js și .Net, fără a fi necesară scrierea unui cod sursă.
Platforma StarVault Elasticloud scalează automat resursele de calcul (CPU/RAM) de care utilizatorii au nevoie în funcție de consumul instantaneu și suportă o gamă largă de servere de aplicații (Tomcat, Jboss, Apache, Jetty etc.), baze de date (MySQL, MariaDB, PostgreSQL etc.) și instrumente (NGIX, Memcached, SSH etc.), garantând costuri cu mult reduse fără compromiterea performanței.
Aplicațile noi sau cele existente pot fi portate pe StarVault Elasticloud, iar instalarea acestora se face foarte rapid față de modul clasic, economisind astfel timp și efort. Platforma este No Lock-in, ceea ce permite utilizatorilor să-și poată muta aplicațiile oricând, simplu și rapid, în alt mediu sau pe o altă platformă.
StarVault Elasticloud poate fi testat gratuit timp de 14 zile (www.star-vault.ro).
Câteva motive pentru a utiliza StarVault Elasticloud comparativ alte platforme similare:
• Oferă un TCO (Total Cost of Ownership) redus și ROI (Return On Investment) rapid;
• Asigură disponbilitate crescută a datelor, failover, downtime zero și securitate de nivel enterprise;
• Permite scalarea, atât pe orizontală, cât și pe verticală, asigurând dimensionarea automată a aplicațiilor;
• Este un serviciu preplătit bazat pe modelul „plătești pentru cât utilizezi” / “pay per use”;
• Permite dezvoltarea rapidă a aplicațiilor datorită eliminării dependenței de un API proprietar și a necesității de configurare în prealabil a acestora;
• Realizează management-ul centralizat al eforturilor de dezvoltare și trasabilitatea implementărilor;
• Tehnologie demonstrată și stocare în Centrul de Date Tier-3 Star Storage (disponibilitate garantată 99.98% și suport tehnic de top 24 x 7).
În prezent, oferim un serviciu unic pe piața de cloud din România, StarVault Elasticloud combinând flexibilitatea modelului IaaS (Infrastructură ca serviciu) cu ușurința de utilizare a PaaS (Platformă ca serviciu) într-o soluție la cheie, la o fracțiune din costul mediilor virtualizate existente. Ne dorim ca prin integrarea magazinului de platforme online în cadrul StarVault Elasticloud să facilităm utilizatorilor, accesul gratuit, printr-un singur click, la o suită variată de aplicații online: managementul conținutului CMS, platforme de tip CRM, blogging sau magazine e-commerce împreună cu găzduirea și infrastructura necesară (cu resurse la cerere). Prin intermediul serviciului StarVault Elasticloud, dezvoltatorii software dispun acum de o platformă puternică, scalabilă și uşor de utilizat, în cadrul căreia accesul la resursele necesare este imediat, iar plata acestora se realizează în funcție de consumul generat (tarif pe oră)”, a declarat Cătălin Păunescu, CEO Star Storage.
Cu StarVault Elasticloud dezvoltatorii software au la îndemană prin doar câteva click-uri, o platformă sigură și completă (preconfigurată) pentru dezvoltare și testare pe o infrastructură scalabilă cu resurse la cerere. Serviciile StarVault Cloud sunt oferite direct din Centrul de Date propriu din București, care respectă recomandările Uptime Institute și TIA 942 – TIER 3, pentru a oferi redundanță completă la nivelul instalațiilor de electroalimentare și climatizare. Aceste servicii reprezintă o alternativă în cloud a oricărui sistem IT tradițional, asigurând scalabilitate, protecție crescută și un model de costuri proporțional consumului de resurse.