Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Cloud Computing >> Private Cloud >> Stiri si comunicate

Cisco lanseaza servicii noi de cloud privat

27 Februarie 2015



Fast IT este un nou model pe care Cisco îl folosește pentru a ajuta clienţii şi partenerii să îşi simplifice operaţiunile IT. Modelul se bazează pe mobilitate, securitate, infrastructură orientată către aplicații și cloud. Infrastructura IT se transformă și este administrată ca un sistem unitar, devine mai simplă, mai ușor de administrat, este automatizată și protejată în permanență. Luând în calcul toate aceste lucruri, Cisco a făcut două anunțuri importante în cadrul evenimentului Cisco Live.


Primul anunt vizează o extindere la nivelul intregii infrastructuri IT a soluţiei de administrare a cloud-ului, Cisco Meraki, inclusiv către partea de rețele wireless, switch-uri, securitate şi mobilitate. Meraki s-a extins, de asemenea, dincolo de segmentul reprezentat de companiile mici şi mijlocii, către o soluţie destinată companiilor mari, cu noi funcţii proiectate special pentru această zonă.


Al doilea anunt presupune lansarea noilor soluții Cisco ONE Software – un portofoliu complet de aplicații software care oferă acces la noi inovaţii, automatizare IT, API-uri (interfețe de programare a aplicațiilor) pe platformă deschisă pentru dezvoltarea de aplicaţii şi modele flexibile de consum. Parte a portofoliului Cisco ONE Software, Cisco ONE Enterprise Cloud este o nouă soluţie de cloud hibrid care îmbină atât securitatea, cât şi controlul unui cloud privat cu uşurinţa în administrare şi automatizarea unei soluții publice de cloud.


Modelul IT de administrare în cloud este o alegere pentru clienții care caută să-şi administreze infrastructura IT, utilizatorii, dispozitivele finale şi aplicaţiile, dintr-un singur panou de comandă. Astfel, clienţii beneficiază de implementări IT mai rapide, vizibilitate a business-ului la nivel global, scalabilitate la cerere şi costuri IT mai mici.
Până în prezent, peste 57.000 de clienți folosesc Meraki în 147 de țări.


Cisco ONE Software este o aplicație software de rețea și infrastructură care înglobează soluții din trei segmente principale: Datacenter, acces şi WAN. Datacenter acoperă partea de reţea şi putere de calcul (UCS); zona de acces cuprinde segmentul de switch-uri conectate prin fir şi wireless, iar WAN acoperă Intelligent WAN (IWAN) pentru a conecta sucursalele şi rețeaua campus.


Cisco One Software dă clienților posibilitatea de a cumpăra şi de a consuma software de rețea și infrastructură în deplin acord cu bugetul și strategia lor de investiţii. Software-ul poate fi achiziţionat ca licenţă permanentă, licenţă pe bază de abonament pentru a distribui cheltuiala în timp, ca o cheltuială operaţională, sau prin Enterprise License Agreement (ELA) pentru a oferi acces la aceste soluții la nivelul întregii companii.


Un beneficiu important al Cisco ONE Software este portabilitatea licențelor. Clienții nu trebuie să cumpere din nou software-ul atunci când actualizează echipamentele care folosesc astfel de soluții. Portabilitatea dă dreptul clienților să mute licențele pe echipamente noi, permițând în acest fel, reduceri semnificative de costuri și acces permanent la inovații, pe măsură ce acestea sunt disponibile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite