Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> Financiar-Bancar >> Stiri si comunicate

15% din biletele din Sibiu, platite contactless direct in autobuz

27 Februarie 2015



La trei ani de la implementarea solutiei de plata contactless in autobuzele din Sibiu, MasterCard si Tursib anunta continuarea parteneriatului pentru promovarea platilor contactless. In 2014, ponderea platilor contactless realizate cu carduri MasterCard si Maestro PayPass la cititoarele de card din autobuze a crescut cu peste sapte puncte procentuale, de la 8% cat era la inceputul anului 2014, la 15% in prezent, conform datelor Tursib.


La fel ca si in anii trecuti, ca parte a campaniei promotionale, MasterCard si compania de transport public din Sibiu au decis sa mentina pretul promotional de 0,89 lei/bilet pana la finalul lui 2015, in timp ce pretul intreg al unei calatorii este de 1,5 lei.


Plata contactless a biletelor Tursib este posibila atat pentru locuitorii Sibiului, cat si pentru turistii romani sau straini aflati in vizita, pentru ca terminalele amplasate in autobuze accepta carduri MasterCard si Maestro contactless emise de orice banca din tara sau din lume.


Tranzactiile contactless au inregistrat o crestere puternica si la nivel european, pentru cumpararea biletelor de calatorie necesare in mijloacele de transport in comun, dar si pentru plata parcarilor, a cumparaturilor din supermarketuri sau a deplasarilor cu taxiul. In ultimul trimestru din 2014, tranzactiile realizate in Europa cu carduri contactless au crescut cu 174% comparativ cu aceeasi perioada a anului precedent, iar europenii au deprins mai bine acest obicei, frecventa folosirii cardurilor contactless crescand cu peste 20%.


Dupa cum a fost dovedit si in Sibiu, transportul in comun este un factor important pentru adoptarea cardurilor contactless. In Londra, milioane de clienti se bucura de calatorii mai simple si mai avantajoase de cand Transport for London, autoritatea responsabila de sistemul de transport al capitalei britanice, a implementat tehnologia contactless, in septembrie 2014. Pana in prezent, au fost inregistrate peste 40 de milioane de calatorii platite cu carduri sau dispozitive contactless, iar platile contactless au ajuns la aproape 12% din platile facute direct in mijloacele de transport. In St. Petersburg, cei care se deplaseaza cu metroul nu mai sunt nevoiti sa cumpere un bilet separat de calatorie, datorita implementarii recente a sistemului de acceptare a platilor contactless.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite