Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Technology >> Stocare >> Stiri si comunicate

Stocare īn cloud sau stocare īn cloud personal?

27 Februarie 2015



Cei aflaţi în căutarea unei soluţii de stocare pentru acasă sau companie au de ales între una bazată pe stocare locală sau una bazată pe cloud. Ambele vin într-o multitudine de opţiuni, având o serie de avantaje unice care le diferenţiază. Dar care este însă alegerea corectă?

Un serviciu de stocare în cloud oferă avantajul de a-ţi putea accesa datele de oriunde, oricând. Însă, această caracteristică vine cu un risc. Fiind un serviciu bazat pe Internet, cu sau fără abonament, riscul ca o persoană să îţi spargă contul personal poate fi destul de mare.

În schimb, unităţile de stocare locale pot fi amplasate în siguranţa locuinţei sau companiei, nu necesită un abonament lunar, dar în acealaşi timp nu permit accesarea datelor stocate din afara reţelei locale. Această caracteristică este însă din ce în ce mai cerută de utilizatori, aceştia dorind să îşi poată accesa datele de oriunde, oricând, sau să le partajeze cu prietenii sau partenerii de afaceri.

Unităţile care combină cu succes stocarea locală cu cea în cloud sunt aşa numitele echipamente NAS, Network Attached Storage. Adopţia acestora în Europa a crescut semnificativ în ultimii ani, datorită faptului că oferă utilizatorilor flexibilitatea de a alege capacitatea de stocare dorită, nivelul de performanţă necesar şi poate oferi utilizatorilor acces la date de la distanţă.

Cloud personal de la Western Digital - acces la date de la distanţă

Cele mai noi două serii de dispozitive NAS dezvoltate de WD sunt My Cloud Expert şi My Cloud Business.

Seria My Cloud Expert include modelul cu două bay-uri My Cloud EX2100 şi modelul My Cloud EX4100 cu patru bay-uri. Cele două dispozitive reprezintă varianta optimă de stocare pentru cei care doresc să salveze, partajeze, să realizeze back-up-uri şi streaming pentru un volum mare de date; folosesc cea mai nouă versiune de procesor Marvell ARMADA™ cu două nuclee, oferind astfel viteze superioare de citire/ scriere simultan şi un streaming de date HD ultra-performant. Capacitatea de stocare este de maxim 24TB.

Seria My Cloud Business include modelul cu două bay-uri My Cloud DL2100 şi modelul cu patru bay-uri DL4100. Produsele oferă o performanţă superioară şi includ caracteristici de securitate de ultimă generaţie, potrivite să răspundă nevoilor companiilor mici. Procesorul folosit este un Intel® Atom™ cu două nuclee. .

Toate cele patru unităţi folosesc unităţi de stocare WD Red, special concepute pentru a fi folosite în medii NAS.

Unităţile de stocare WD Red incluse în NAS-uri pot fi configurate să folosească diferite variante RAID, inclusiv RAID 0, 1, 5, 10 JBOD şi moduri spanning. Utilizatorii pot folosi dispozitivele NAS pentru a centraliza şi salva conţinutul de pe toate computerele şi notebook-urile companiei folosind software-ul WD SmartWare™ Pro dedicat PC-urilor sau Apple® Time Machine® pentru Mac OS.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite