Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Industry Watch >> IMM >> Stiri si comunicate

IMM Forum, eveniment B2B adresat IMM-urilor, la Romexpo

13 Martie 2015



Camera de Comert si Industrie a Romaniei va invită între 12 – 14 martie 2015 la IMM Forum, cel mai complex eveniment B2B adresat IMM-urilor.

IMM Forum reprezintă iniţiativa de a sprijini mediul de afaceri din România, prin crearea oportunităţii de întâlnire între autorităţi, firme care oferă servicii pentru IMM-uri şi reprezentanţii acestora din urmă. Manifestarea se adresează tuturor celor interesaţi de dinamica mediului de afaceri şi de a contura o imagine actuală şi realistă a acestuia: firme de consultanţă, bănci / instituţii financiare cu produse specifice pentru IMM-uri, fonduri de garantare, instituţii private cu proiecte pentru IMM-uri. IMM FORUM va găzdui evenimente de interes pentru întreprinzătorii interesaţi de dezvoltare profesională, dar şi pentru tinerii întreprinzători, aflaţi la început de carieră – conferinţe, seminarii, workshop-uri – având ca invitaţi specialiştii din piaţa de profil.

La deschiderea oficială a acestui forum au participat: domnul Andrei Dominic Gerea, Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, doamna Anca Laura Ionescu, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, domnul Alin Mitrică, Secretar de Stat la Ministerul Fondurilor Europene, precum şi o serie de reprezentanţi ai mediului de afaceri.
Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, domnul Mihai Daraban, a subliniat importanţa strategică a sectorului IMM-urilor, care reprezintă motorul economiei româneşti, cu o contribuţie de peste 50% la PIB-ul naţional.

“Dorim să creăm acea diversitate de oportunităţi, pentru ca IMM-urile să se poată dezvolta în continuare pe un trend ascendent, pe o direcţie de sine stătătoare”, a punctat domnul Mihai Daraban.

Ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, domnul Andrei Dominic Gerea, a declarat că IMM-urile reprezintă o prioritate a Guvernului şi a anunţat că va sprijini o serie de proiecte dedicate creşterii competitivităţii acestui sector, în contextul strategiei europene Orizont 2020, prin măsuri care să asigure un mediu de afaceri predictibil, mai puţin birocratic, care să ofere condiţii favorabile start-up-urilor şi accesul la surse alternative de finanţare, inclusiv prin crearea de fonduri dedicate, trust funds, cu finanţare europeană.

“Scăderea TVA-ului la 18%, în paralel cu intenţia de scădere cu încă 5,2% a impozitării muncii, anunţă o adevărată revoluţie” la nivelul politicilor publice, a spus domnul Andrei Dominic Gerea.

La deschiderea oficială au mai luat cuvântul domnul Prof. Univ. Dr. Ovidiu Nicolescu, Preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii şi domnul Florin Nicolae Jianu, reprezentant al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România. IMM Forum şi-a propus o abordare pragmatică, orientată asupra găsirii de soluţii la problemele reale cu care se confruntă sectorul întreprinderilor mici şi mijlocii. Agenda IMM Forum cuprinde sesiuni intense de workshop-uri, seminarii şi dezbateri cu experţi în domeniu, care vor transmite participanţilor din experienţele lor.

Evenimentul se desfăşoară sub forma de forum, oferind posibilitatea firmelor de a discuta direct cu autorităţi şi instituţii de profil. Workshop-urile organizate cu experţi din domeniu îşi propun să contribuie la sprijinirea unui mediu competitiv prin dezvoltarea spiritului antreprenorial.

IMM Forum, cel mai complex eveniment B2B adresat IMM-urilor se desfasoara timp de trei zile în Sala Titulescu a Centrului Expozitional Romexpo.

Program IMM Forum 2015
Mai multe informaţii puteţi consulta http://www.imm-expo.ro/



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite