Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Soluţii de stocare Western Digital, pentru o supraveghere video optimă

18 Martie 2015



Supravegherea video este unul dintre cele mai importante elemente ale unui plan de securitate potrivit. De la lansare, supravegherea video a evoluat semnificativ, bazându-se pe tehnologii din ce în ce mai bune. Noi caracteristici şi specificaţii au fost adăugate constant. Dar scopul iniţial a rămas acelaşi în toţi aceşti ani: de a creşte gradul de securitate al oamenilor, al bunurilor lor personale şi al companiilor.

De exemplu, în ceea ce privește educaţia, supravegherea video a devenit o prioritate. Pe plan mondial, încă din 1950 companiile de securitate au instalat camere de supraveghere în centrele educaţionale. Scopul acestora era să identifice toţi indivizii care intrau sau părăseau incinta şi să recunoască situațiile problematice. În România acest trend a început să fie din ce în ce mai puternic în ultimii 5 ani, în acest moment un număr mare de centre educaţionale fiind supravegheate de camere. Rezultatul acestor instalări a fost reducerea rapidă a numărului de acte violente.

Un alt exemplu de utilizare a camerelor video este în protejarea mediului B2B, la nivel de bunuri şi securitatea personalului. Multiple studii internaţionale ne arată faptul că un număr mare de companii au ajuns în faliment din cauza furturilor din depozite. Instalarea unui sistem de supraveghere ajută atât la descurajarea hoţilor, cât şi ca sprijin pentru autorităţi în identificarea răufăcătorilor. Chiar simpla prezenţă a unui sistem de supraveghere poate face angajaţii să fie mai responsabili. Este una dintre cele mai simple şi eficiente metode de a urmări şi creşte eficienţa angajaţilor. Astfel, supravegherea video a devenit un fel de carte de vizită a oricărei companii, oferind plus valoare atât proprietarului, cât şi angajaţilor şi clienţilor.



Soluţii de supraveghere: Analog vs. Digital
În piaţă se pot găsi în acest moment o arie largă de produse şi servicii, împărţite în două mari categorii: analogic şi digital. Prima categorie capturează semnalul video analog şi îl transferă către un DVR printr-un
cablu coaxial. Apoi, dispozitivului DVR transformă semnalul analog într-unul digital, îl comprimă şi îl trimite către unitatea de stocare. PVR-ul este reponsabil de programarea, detecţia mişcării, zoom şi poate chiar transmite aceste date pe Internet. În cazul camerelor digitale, cunoscute şi ca echipamente IP, acestea capturează o imagine analogică, care este transformată de camera de supraveghere într-o imagine digitală. De asemenea, camerele digitale oferă o calitate a imaginii net superioară şi nu necesită cablare şi hardware adiţional. În general, camerele analog nu suportă o rezoluţie mai mare decât cea standard TV. În schimb, camerele IP pot ajunge la rezoluţii 4K, capturând imagini clare, chiar dacă obiectele sunt în mişcare.
Cu toate aceste diferenţe, între cele două tehnologii există o punte comună. Nevoia de a dispune de o soluţie de stocare optimă.

Unitatea de stocare – O specificaţie obligatorie în supravegherea video
Un element cheie al sistemelor de supraveghere este reprezentat de soluția de stocare folosită. De fapt, această componentă poate fi decisivă în ceea ce privește eficiența (sau ineficiența) întregului sistem.
Dacă sistemul este achiziționat fără unitate de stocare, cumpărătorul ar trebui să evite tentația de a face economii tocmai la acest capitol. Nu rare sunt cazurile când utilizatorii instalează în sistemele de supraveghere hard disk-uri concepute pentru desktop pc-uri. Acestea nu au fost create pentru utilizare 24/7, nu sunt capabile să salveze capturi HD sau FHD de la camere multiple fără să piardă frame-uri, au un consum mai mare de energie şi generează mai multă căldură. Ultimul punct este unul de interes maxim pentru că temperatura în exces poate reduce drastic viața unui hard disk și, de asemenea, poate afecta negativ operațiunile de scriere/citire. Nu în ultimul rând, dacă se foloseşte o soluție ieftină de stocare, acele frame-uri pierdute s-ar putea dovedi exact cele în care sistemul video filmase fața unui răufăcător.

WD Purple – unitatea de stocare optimă special dedicată supravegherii video
WD Purple este cea mai nouă unitate de stocare dezvoltată de Western Digital şi face parte din linia Color of Choice. Este dedicată utilizării în interiorul configuraţiilor de supraveghere, indiferent dacă sistemul este folosit pentru a proteja bunurile personale, persoanele dragi sau compania ta. Unităţile WD Purple au fost dezvoltate pentru a fi folosite în medii care necesită funcţionarea 24/7 şi rulează în parametrii optimi chiar şi în enclosure-uri în care temperatura este ridicată.
Purple este testat şi recomandat pentru utilizare în sistemele de supraveghere de maxim 8 bay-uri şi cu 32 de camere HD.

Harddisk-urile tradiţionale de PC vs. Harddisk-urile dedicate supravegherii video
Majoritatea hard disk-urilor clasice nu sunt dezoltate pentru a fi folosite în sisteme cu funcţionare continuă 24/7. Majoritatea sunt concepute pentru a fi folosite pentru 8 ore pe zi, în medii în care nu sunt prezente fluctuaţii de temperatură şi nu apar vibraţii, aşa cum se întâmplă într-o implementare de supraveghere video. Aceste două specificaţii pot face ca un sistem să devină ineficient. Mediul supravegherii video necesită ca unitatea de stocare să scrie 95% din timp.

WD Purple în România

Pentru a afla mai multe informații despre piața soluțiilor de supraveghere video și, de asemenea, ce să urmărim atunci când căutăm un sistem de supraveghere video, am discutat cu Norbert Koziar, WD Senior Sales Manager, Central Eastern Europe.

Supravegherea video a apărut deja de ceva ani, însă doar de curând marii producători de sisteme de stocare au lansat produse special concepute. Ce s-a schimbat în supravegherea video astfel încât să fie nevoie de o astfel de soluţie?
Ne putem gândi la două aspecte. Primul este legat de industrie, care continuă să evolueze de la an la an. Nevoia tot mai mare de detalii devine un factor important. Astfel, camerele sunt din ce în ce mai performante, oferind imagini din ce în ce mai clare şi mai bune. Rezoluţia camerelor de supraveghere trece printr-o revoluţie, care necesită unităţi de stocare fiabile. Trendul actual este dat de camerele 4K. Acestă rezoluţie permite utilizatorilor să mărească orice zonă a imaginii capturate şi să urmărească anumite detalii. De asemenea, această tehnologie permite acoperirea unei zone mult mai mari folosind o singură cameră. Noile modele deţin aplicaţii preinstalate performante, care pot realiza în mod automat zoom şi pot urmări un obiect aflat în mişcare. Această caracteristică ajută operatorii să descopere mai repede diferitele incidente. Toate aceste caracteristici necesită WD Purple. Un hard disk de PC nu a fost dezvoltat pentru a suporta toate aceste necesităţi.
Al doilea aspect este legat de fiabilitate. Dacă ai investit într-un sistem de supraveghere nou sau second hand, atunci ai făcut-o pentru că ai conştientizat valoarea pe care o astfel de soluţie ţi-o poate aduce. Dar, pentru ca sistemul să funcţioneze în parametri optimi, este nevoie de o soluţie de stocare specializată. Hard disk-urile dedicate supravegherii video folosesc firmware-uri speciale şi sunt produse fiabile chiar şi în medii dificile.

Care sunt caracteristicile principale ale unui hard disk optimizat pentru sistemele de supraveghere video?
Una dintre cele mai importante caracteristici este consumul redus de energie. Hard disk-ul WD Purple folosește tehnologia proprietară IntelliSeek care calculează vitezele optime pentru a limita consumul de energie și a reduce zgomotul și vibrațiile. Când investești într-un hard disk pentru supraveghere video premium îți faci mai puține probleme și te bucuri de avantaje o perioadă mai lungă de timp.
În al doilea rând, compatibilitatea dintre hard disk și sistemul însuși este foarte importantă. De exemplu, cele mai multe dintre sistemele de supraveghere vibrează. Dacă hard disk-urile instalate nu au fost proiectate să reziste la vibraţii, cel mai probabil se vor strica repede. WD Purple™ a fost testat pentru compatibilitatea cu o gamă largă de sisteme de supraveghere şi a fost gândit pentru a înlocui modelele ce nu au fost proiectate să reziste în mediile dure, de supraveghere video non-stop de înaltă definiție.
În al treilea rând, una dintre principalele calități WD Purple™ este că reduce pierderile de cadre, datorită tehnologiei AllFrame. Cadrele lipsă reprezintă o problemă foarte serioasă atunci când este nevoie de redarea și analiza filmărilor de securitate importante. WD Purple cu AllFrame îţi dă siguranţa că atunci când vei avea nevoie de înregistrări, acestea vor fi accesibile.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite