Revista si suplimente
MarketWatch
Inapoi Inainte

Administrația publică locală începe 2015 în forță

18 Martie 2015




„Oradea City Report este o aplicaţie pentru telefonul mobil smart sau tabletă, gratuită, simplă şi intuitivă, care permite cetăţenilor cu spirit civic să transmită diverse sesizări şi incidente către Primăria Oradea şi operatorii serviciilor publice locale, cum ar fi compania de apă, regia de transport public, termoficare, poliţia locală, iluminatul public, salubrizare”, a declarat Eduard Florea, city manager al municipiului pentru Agerpres.
Orădenii vor putea sesiza problemele punctuale din cartierele oraşului, precum gropi în asfalt, câini comunitari, resturi menajere sau moloz aruncate la întâmplare, gunoi în mijloacele de transport, disfuncţionalităţi în iluminatul public, coşuri de gunoi vandalizate, vehicule abandonate, blocaje din cauza zăpezii, avarii la apă, canalizare înfundată etc., direct de pe dispozitivul mobil către dispeceratele operatorilor de servicii publice.
Sesizările transmise vor fi însoţite de fotografie, descriere şi localizare GPS, oferind autorităţilor identificarea exactă a locului incidentelor. Sesizările făcute de utilizatori sunt validate de controlorul de conţinut, un dispecer non-stop care verifică/gestionează problemele reclamate. Utilizatorii care folosesc aplicaţia pot vizualiza atât sesizările proprii, cât şi pe cele transmise de alţi utilizatori, acestea devenind publice din momentul preluării de către autorităţi. Datele de identificare ale utilizatorului, obligatorii pentru a transmite o sesizare (nume, prenume, număr de telefon) nu vor fi făcute publice. După ce are loc această verificare, utilizatorii vor fi anunţaţi printr-un mesaj cu privire la fiecare stadiu în care se află rezolvarea sesizării.

Promovare virtuală pentru atracțiile turistice din Timiș
Principalele atracţii turistice ale judeţului Timiş vor fi promovate şi virtual, pe site-ul turismtimis.ro, lansat recent de Consiliul Judeţean.

„Lacul Surduc, staţiunea Buziaş, Rezervaţia Satchinez, mănăstirile şi bisericile din lemn din Banat sunt principalele obiective asupra cărora ne-am oprit atenţia, dar site-ul cuprinde şi multe alte obiective de interes turistic din judeţ”, a declarat Delia Barbu, director al Asociaţiei pentru promovarea şi dezvoltarea turismului Timiş, citată de Agerpres.

Acum doi ani, ADR Vest a pus la punct un portal mult mai bogat în informații, în care este promovat turismul din Banatul istoric, românesc şi sârbesc. Este vorba despre 500 de obiective şi aproape 90 de trasee din cele două zone riverane, accesibile pedestru sau cu bicicleta, unele pe tot parcursul anului, altele doar vara. Printre atracţii se află prima farmacie minieră din ţară, Farmacia Knoblauch din Oraviţa, fondată în anul 1763 de Edward Winter, Semeringul bănăţean – prima linie de cale ferată de pe ruta Anina-Oraviţa şi retur, un traseu cu trenul de epocă ce durează două ore, podgoriile Vinik din zona Vîrşeţ (Serbia) sau Rezervaţia naturală de la Zrenianin.

Traseul general nu va ocoli cele peste 20 de biserici din lemn din Timiş şi Caraş-Severin, un traseu special pentru Timişoara, care include vizitarea monumentelor inedite şi a premierelor internaţionale, cula turcească din Ciacova, Muzeul Pompierilor şi Muzeul Presei din Jimbolia, bisericile din lemn din zona Făget, expoziţia şi casa memorială „Traian Vuia” din localitatea omonimă, castelul Nako din Sânnicolau Mare sau expoziţia de artă populară - colecţia iuliană Folea Troceanu din Buziaş.

Existența unor servicii publice moderne, disponibile online într-un mod eficient reprezintă un mijloc de reducere a cheltuielilor administrației publice și de creștere a eficienței atât pentru întreprinderi, cât și pentru cetățeni.



Parerea ta conteaza:

(0/5, 0 voturi)

Lasa un comentariu



trimite